Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bomba, poplavljanja objektov, izpad elektrike


images_slike3_ured10_splosno_znak 112 - mali

Zbir včerajšnjega dogajanja po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob 13.28 je moška oseba v gozdu v Doropolju, občina Šentjur, naletela na ročno bombo iz obdobja II. svetovne vojne. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodno štajerske regije, ki sta najdbo odstranila in prepeljala v ustrezno skladišče.

Ob 14.20 je v kraju Lesično v občini Kozje zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala več objektov. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje in s postavitvijo vreč ter uporabo improviziranih sredstev preprečili zalitje objektov.

Okrog 15.30 je v Šentjurju, Gorici pri Slivnici ter v Drobinskem, občina Šentjur, zaradi močnega dežja meteorna voda zalila prostore trgovskega objekta in ogrožala več stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Šentjur so iz prostorov trgovine izčrpali meteorno vodo ter opravili preventivni pregled vodotokov Slomščica in Kozarice, gasilci PGD Slivnica pa so s prekopavanjem preprečili zalitje stanovanjskih hiš in s folijo prekrili plaz v Drobinskem.

Ob 16.02 je v Spodnjem Negonju, občina Rogaška Slatina, meteorna voda poplavila stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Rogaška, ki so vodo izčrpali in preprečili nadaljnje poplavljanje.

Ob 16.10 je v Mestinju v občini Šmarje pri Jelšah meteorna voda poplavila centralno skladišče. Ob 16.25 je v kraju Stranje meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Ob 17.43 je v Tinskem meteorna voda poplavila prostore stanovanjske hiše. Posredovali gasilci PGD Mestinje, Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah in Loka pri Žusmu. Ob 17.10 so gasilci PGD Zibika so zavarovali poplavljeno cesto Zibika–Sv. Štefan pri odcepu za Škofijo v občini Šmarje pri Jelšah. Ob 21.45 je bila cesta zopet prevozna.

Ob 17.10 je v Zgornjem Tinskem, občina Šmarje pri Jelšah prišlo do izpada električne energije zaradi okvare, posledično pa je brez električne energije ostalo okoli 300 odjemalcev. Delavci Elektra so okvaro odpravili.

Ob 18.09 je Ob Potoku v Rogatcu meteorna voda ogrožala objekt. Gasilci PGD Rogatec so črpali meteorno vodo in preprečili poplavljanje objekta. Gasilci so še preventivno polnili protipoplavne vreče in opravljali ogled terena, kjer so vodotoki ogrožali objekte.

Okrog 18.50 je na Zdraviliški cesti v Podčetrtku meteorna voda zalila prostore kampa. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek in Pristava pri Mestinju, ki so črpali vodo in nudili pomoč tudi pri nekaj stanovanjskih objektih, kjer so s postavitvijo protipoplavnih vreč in ostale zaščite preprečili poplavljanje.

polovicka_celje_klik