Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

17. srečanje zborov Šentvidov Slovenije (foto, video)


DSC04041Preteklo soboto je v Domu krajanov Šentvid pri Grobelnem potekalo 17. Srečanje zborov Šentvidov Slovenije. Zbranim se je predstavilo 6 zborov in s svojim ubranim petjem pričaralo čudovit glasbeni večer.

Letošnje 17. tradicionalno srečanje je bilo organizirano na Kozjanskem, natančneje v Šentvidu pri Grobelnem. Na povabilo se je tokrat odzvalo 5 zborov iz štirih različnih Šentvidov po Sloveniji. Poleg domačega MoPZ KD Šentvid pri Grobelnem so zbrani lahko prisluhnili ženskemu PZ KD Vidovo iz Šentvida pri Stični, moškemu PZ KD Vidovo, ŽePZ Rozika Usenik iz Šentvida pri Ljubljani, MePZ Šentviški zvon iz Šentvida pri Lukovici in MePZ Zarja – Akvonij iz Šentvida pri Planini.

DSC03988

Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmimi po lastnem izboru. Tekom večera smo tako lahko prisluhnili skladbam kot so Lipa, Ti tičice, Slovenija, Slovenska domovina, Ptice vedo, Bratje v kolo in mnoge druge. Z njimi smo proslavili lepote slovenskega naroda in slovenske pesmi, spomnili pa smo se tudi časov bitk in partizanskih napevov.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket in izpostavil pomembnost medsebojnega druženja, sploh v teh časih. »Malo nas je in moramo držati skupaj« je še dodal.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

Kristina Strašek

severina-beli-konj-polsi-klik