Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek Aninega festivala s skupino The Neighbours (foto in video)


anin_festival_zakljucek_1V soboto, 29. avgusta, je na Evropski ploščadi potekalo še zadnje dejanje letošnjega Aninega festivala, ki se je odvijal vse od 1. avgusta. Festival je po besedah organizatorjev (Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška) presegel pričakovanja, saj ga je skupno obiskalo približno 3000 obiskovalcev, torej približno 300 na dogodek. V mesecu dni se je tako v Rogaški Slatini v okviru festivala odvilo kar devet koncertov, nastopajoči so bili iz Slovenije in tujine.

Odprtje festivala se je pričelo s koncertom skupine Estudiantina Ensemble in se nadaljevalo z nastopi bolj ali manj znanih skupin in posameznikov: Ana Vipotnik Trio, Alma & Band, Metod Banko & Teo Collori & Boštjan Gombač, Acoustic trio Maje Založnik, Pikaja & the Swing Wings, Vox Arsana & Jazz trio, Ars Tango (Tango story 2015), festival so minulo soboto zaključili člani skupine The Neighbours. Koncerti so se odvijali izmenično ob sredah in sobotah, pred paviljonom Tempel in na Evropski ploščadi.

anin_festival_zakljucek_2

Skupina The Neighbours (Sosedje) je relativno mlada skupina, ki jo je širša publika lahko spoznala pred dobrima dvema letoma. Poslušalce so prepričali s suverenimi nastopi, v katerih so poleg glasbenega izražanja v ospredje postavili preplet kreativnosti in elana. Preigravajo kultne zvrsti prejšnjih desetletij, vse od jazza, swinga, soula, rock’n’rolla, groova in reggae, navdušujejo pa tudi z avtorsko glasbo. Številni jih uvrščajo v skupino glasbenikov mlajše generacije, ki upajo na boljši jutri in kot ambasadorji kvalitetne glasbene ponudbe slednje udejanjajo. Slednje so dokazali tudi v Rogaški Slatini. V skupini so pevka Tea Rakovič Schmidt, kitarista Timi Škrabel in Jaka Peršon, bas kitarist Blaž Lorenčič, Saksofonist Tibor Pernarčič, bobnar Domen Potočnik ter back vokalistki Druga harmonija.

anin_festival_zakljucek_3

Anin festival je torej še kako dobrodošel festival, s katerim so to poletje prvič popestrili kulturno dogajanje v regiji. Anin festival, ki se je letos premierno predstavil z devetimi brezplačnimi zvrstno pisanimi koncertnimi večeri na prostem, je zagotovo zadovoljil številne glasbene okuse iz domačega okolja kot tujine.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete skupini The Neighbours, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s koncerta.

eH

polovicka_celje_klik