Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z zaključka ustvarjalnega poletja na Ljudski univerzi Šentjur (foto in video)


zakljucek_ustvarjalnega_poletja_lus_1Drugi dan novega šolskega leta je v Aktivatorju Mladinskega centra Šentjur potekal zaključek ustvarjalnega poletja na Ljudski univerzi Šentjur, otroških počitniških delavnic. Projekt, imenovan Mozaik mladosti in izkušenj, je potekal pod okriljem Ljudske univerze Šentjur, v sodelovanju z Mladinskim centrom Šentjur, financiralo ga je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in Občina Šentjur.

Otroci so pod okriljem LUŠ imeli celotno poletje možnost aktivnega sodelovanja na številnih delavnicah, za katere so se mentorji in zaposleni resnično potrudili, saj so pripravili pester in zanimiv program. Prvi in zadnji teden počitnic so aktivnosti izvajali vsakodnevno. Otroško druženje so v mesecih julij in avgust izvajali ob ponedeljkih, ko so potekale brezplačne ustvarjalne delavnice ter ob sredah, ko so potekale brezplačne plesne delavnice, vodili sta jih Nina Salobir in Sara Tamše.

zakljucek_ustvarjalnega_poletja_lus_2

Že v prvem tednu so izvedli mini tečaj ruščine in španščine pod vodstvom Urške Motoh, zaključili pa s petkovo brezplačno delavnico Brainobrain (program razvijanja življenjskih veščin s pomočjo abaka in NLP-tehnike, s čimer se razvijata intelekt in osebnost pri otrocih, skozi redno vajo pa izboljša koncentracijo in učenje), pod vodstvom Svetlane Lazović. V zadnjem tednu so izvedli tečaj kitajščine pod vodstvom Nine Drame, glasbeno delavnico s kitaro pa sta izvajali Anja Andrenšek in Nuša Deu.

Na sredinem zaključku so udeleženci delavnic skupaj z mentorji in zaposlenimi na LUŠ staršem ter ostalim obiskovalcem pokazali njihove izdelke – kaj vse so se naučili. Še pred pred predstavitvijo pa je zbrane nagovorila v.d. direktorica LU Šentjur Alja Polenek, ki se je uvodoma zahvalila mentoricam za nemoten potek delavnic, rezultat česar so zagotovo zadovoljni udeleženci in izvajalci. Zbrane je med drugim povabila k nadaljnjem sodelovanju, izpostavila pa je tudi možnost brezplačnega varstva otrok, ki ga nudijo po predhodnih prijavah v času delovnega časa LUŠ. Aljo Polenek smo povabili pred kamero, njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

zakljucek_ustvarjalnega_poletja_lus_3

Sledile se štiri predstavitve. Najprej je bila predstavitev delavnice Brainobrain, nato plesne delavnice, za konec pa še prikaz dveh zgodb v angleščini (mentorica Andreja Kovačevič) in sicer zgodbe o Pepelki in o treh prašičkih. Utrinke iz predstavitve si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

eH

polovicka_celje_klik