Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Vi vozite” za leto dni v Dobju


vi voziteJavna agencija Republike Slovenije za varnost prometa v sodelovanju s podjetjem Intermatic d.o.o. na podlagi javnega poziva vsako leto podeli 9 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite« v enoletni brezplačni najem 9 občinam.

S tem želi Javna agencija RS za varnost prometa izboljšati prometno varnosti na najbolj prometnih območjih v okolici šol in vrtcev, hkrati se s pomočjo tabel zbirajo statistični podatki o  izmerjenih hitrostih, na podlagi teh pa se pripravijo analize. Če se ugotovi, da prihaja do večjih kršitev prometnih pravil, se na podlagi teh analiz pripravijo predlogi za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov, ki se predložijo občinam v obravnavo.

Izbrane občine so glede na merila za izbor izkazale slabše stanje varnosti cestnega prometa, predvsem večjo stopnjo ogroženosti ranljivejših skupin udeležencev, pri tem je bil kot objektivni merilo upoštevan tudi kriterij števila umrlih in hudo telesno poškodovanih oseb v cestnem prometu v letu 2014 glede na število prebivalcev. Prav tako so vse izbrane občine predlagale lokacije postavitve preventivnih radarskih tabel »Vi vozite«, ki so na šolskih poteh, v bližini osnovnih šol in vrtcev, kjer so prometno-varnostno ogroženi otroci bodisi zaradi velike gostote prometa, prevelikih hitrosti vozil, pomanjkanja ustrezne infrastrukture (pločniki, ustrezno urejeni prehodi za pešce) in prisotnosti tovornega prometa.

Med letošnjimi izbranimi občinami je tudi Dobje. Lani je bila na seznamu z našega območja občina Šentjur.

polovicka_celje_klik