Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu za najmlajše pripravili družinski direndaj, za nekoliko starejše pa večer poezije (foto in video)


druzinski_direndaj_rogatec_1Zadnji avgustovski petek je v Rogatcu že tretje leto zapored minil v znamenju druženja in zabave vseh generacij. Družinski direndaj se je odvijal na dvorcu Strmol v Rokodelskih delavnicah ter v dvorani grajske pristave, organizatorji so bili Vrtec Rogatec, Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec ter Občina Rogatec. V dvorani dvorca Strmol pa je skoraj istočasno potekal večer poezije z dr. Vesno Novak.

druzinski_direndaj_rogatec_2V popoldanskih urah so so pričeli otroci zbirati na dvorišču dvorca Strmol. Po pozdravu in nagovoru direktorice Muzeja na prostem Rogatec Irene Roškar, so se otroci razdelili v skupine in se udeležili približno pol ure trajajočih delavnic. Otroci so lahko ustvarjali v steklarski delavnici, pletarski delavnici, lončarsko likovni delavnica ter v delavnici ročnega tkanja in sodobnega oblikovanja tekstilij. V prvi so slikali na steklo, v drugi so prisluhnili čebelarjem in si ogledali čebele ter izdelke iz čebeljega voska, v tretji so lahko prisluhnili pravljici, v četrti pa so si izdelali preprosto glasbilo. V času delavnic je za starše potekal ogled dvorca Strmol.

druzinski_direndaj_rogatec_3Kmalu pa so se najmlajši skupaj s starši preselili nekoliko nižje, v dvorano grajske pristave, kjer so si ogledali otroško gledališko predstavo Čebelica Debelica v izvedbi gledališča Ku-Kuc. Gledališka predstava govori o navihani čebelici, ki ne uboga tete Matice. Slednja jo želi poučiti o čebeljih modrostih za varno igro na travniku. S prvim sončnim jutrom poleti med pisane cvetke, kjer naleti na strašnega in lačnega sršena. Navihanka bi skoraj postala njegova čebelja večerja, če ji ne bi pomagali prijatelji, »človeški mladički« iz publike. Predstava je doživela izredno zanimanje in posledično aplavz najmlajših in njihovih staršev.

Namen obeh dogodkov, da najmlajše počasi pripravijo na prihajajoči vrtec in šolo, je bil vsekakor dosežen. Veliko število otrok, zanimanje za delavnice in gledališko predstavo ter navsezadnje nasmejani obrazi, so zagotovo najboljši indikator za uspeli prireditvi.

druzinski_direndaj_rogatec_4Skorajda istočasno se je v dvorani dvorca Strmol odvijal večer poezije z dr. Vesno Novak. Gre za pesmi, ki v sebi združujejo intenzivna in jasna čustva, on tem pa prav tako močno razumsko distanco do njih. V svojih delih pesnica raziskuje svojo dušo, vendar so njena spoznanja preplavljena s prvobitnimi občutki, kot so ljubezen, bolečina, strah in upanje. S svojo poezijo, ki jo je predstavila skozi pogovor z moderatorko Klaudijo Redenšek, je popolnoma napolnila dvorano dvorca Strmol.

druzinski_direndaj_rogatec_5

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodkih, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete kratki izjavi Agate Tepeš, ki opravlja dela in naloge na področju družbenih dejavnosti na Občini Rogatec.

eH

dalmatinske-polsi-klik