Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu za večjo varnost otrok


svet_za_preventivo_rogaska_1Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Rogaška Slatina je minulo soboto ob otvoritvi daljinske kolesarske poti Rogaška Slatina – Podčetrtek izvedel preventivno akcijo, ki je temeljila na varnosti udeležbe kolesarjev v cestnem prometu. Preventivna akcija je bila izvedena v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2015, ki je potekal od 16. do 22. septembra. Kolesarji so prejeli gradivo, odsevne trakove, opozorilne lučke ipd..

Že 15. septembra pa je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Rogaška Slatina v sodelovanju s policisti PP Rogaška Slatina in PP Celje za otroke prvih treh razredov osnovnih šol in predšolskih skupin vrtcev z območja Občine Rogaška Slatina v dvorani Kulturnega centra v Rogaški Slatini organiziral lutkovno predstavo »113«, ki jo je izvedla ekipa gledališča Lutke Zajec iz Ljubljane.

svet_za_preventivo_rogaska_2

V polni dvorani so otroci predstavo navdušeno sprejeli, po končani predstavi pa so lahko spoznali še opremo in delo policistov. Pri tem so se lahko deloma vživeli tudi v vlogo policistov in s tem doživeli prijeten šolski dan.

Vir in foto: Marko Razboršek, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu