Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slomškov dan 2015: Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti (foto, video)


DSC03856V soboto, 26. 9. 2015, je na Ponikvi že 13. leto zapored potekal tradicionalni Slomškov dan, na katerem se srečujejo katoliški pedagogi.

Srečanje se je začelo že zgodaj zjutraj s sveto maši v cerkvi sv. Martina, kasneje pa se prestavilo v učilnice osnovne šole Blaža Kocena, kjer so zbrani lahko prisluhnili predavanju dr. Aleksandra Zadela in se kasneje udeležili debat v skupinah.

 Dr. Aleksander Zadel je na svojem seminarju z naslovom Strasten pogled izven okvirja govoril o ljubezni do lastnega dela. Strah, da otroci v življenju ne bi bili srečni in uspešni, starše in učitelje prepogosto žene v priganjanje, moledovanje in grožnje otrokom, naj se bolj potrudijo, naj delajo več in bolje. A kaj se na ta način doseže? Prvi temelj na poti dobre in učinkovite šole je ljubezen do sebe in do svojega dela. Sprva moramo biti zadovoljni sami s sabo in s svojim delom, da lahko navdihujemo in spodbujamo tudi druge. To odlično povzame slogan Antona Martina Slomška »Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.«, ki pa je bil tudi letošnji slogan celotnega srečanja.

Letošnji Slomškovi nagrajenci
Letošnji Slomškovi nagrajenci

 Slomškov dan se je uradno zaključil s slavnostno akademijo in podelitvijo priznanj ter častnega članstva Društva katoliških pedagogov Slovenije v športni dvorani tamkajšnje osnovne šole. Letošnji nagrajenci so bili dr. Andrej Capuder (častni član), mag. Jože Pegan, prof. Jože Kurinčič in ga. Slavka Janša. Program so s Slomškovimi besedili in glasbo sooblikovali dijaki škofijske gimnazije.

Za konec vabljeni k ogledu fotogalerije in  videa, v katerem lahko slišite govor mag. Sonje Zajc in del kulturnega programa.

Kristina Strašek

polovicka_celje_klik