Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prva medalja v novi karate sezoni na 19. Međimurje open karate turnirju


karate_medimurje_2015V soboto, 5. 9. 2015, je bil na Hrvaškem, v kraju Čakovec, organiziran 19. mednarodni karate turnir MEĐIMURJE OPEN. Nastopilo je 803 tekmovalcev iz 94 klubov in devetih držav. Tekma je bila v koledarskem planu Karate zveze Slovenije, pa tudi kot tekma za pripravo na bližajoče se svetovno prvenstvo v Indoneziji.

Na turnirju sta nastopila tudi brata Hartl iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje ter osvojila bronasto medaljo. Slednjo je po rapasažnih bojih v disciplini kat, v kategoriji kadetov, osvojil Bor Hartl. Jan Hartl, ki se je prav tako boril v repasažnih bojih, pa je moral priznati premoč italijanskemu nasprotniku s 3:2, ter tako osvojil končno 5. mesto.

Po končanih katah sta brez počitka nastopila še v športnih borbah. Oba sta se dobro borila, bila v vodstvu lep čas, vendar po pritisku naspotnikov proti koncu tekme svojo prednost zapravila. Tako se je izgubila priložnosti po še kakšni medalji.

Naslednji teden pa športnike čaka že nova priložnost za osvajanje medalj na tatamijih v Sloveniji. Na sporedu bo 2. pokalna tekma Slovenije v Luciji, kjer se bo Janu in Boru pridružila okrepljena ekipa iz kluba, ki se po počitniški pavzi že vneto pripravlja na novo sezono.