Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik občine Podčetrtek 2015 (foto in video)


slavnostna_seja_podcetrtek_1Minuli petek so v Podčetrtku s slavnostno sejo obeležili občinski praznik. Podelili so dve priznanji in denarno nagrado, po besedah župana Peter Misje je za občino izjemno leto, a v načrtih kljub vsemu ostajajo pomembni izzivi.

V petek, 11. septembra, v Zeleni dvorani Aparthotela Rosa v Termah Olimia potekal vrhunec praznika občine Podčetrtek, slavnostna seja. Udeležili so se je župani in županja šmarske UE in pobratenih občin, minister Počivalšek, poslanec dr. Gorenak, načelnik UE Šmarje pri Jelšah Vincencij Habjan in številni ostali gostje.

Program je povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik, za kulturni program so poskrbeli člani MoPZ Terme Olimia Podčetrtek in mlada harmonikarja. Poleg podelitve priznanj in denarne nagrade, je župan Misja ob tej priložnosti jeseni izvoljenim svetnikom podelil še svetniške priponke.

V Podčetrtku zaključili s številnimi naložbami

Slovesnost je seveda priložnost za pregled minulega dela v občini. Po besedah župana Petra Misje je bilo tudi tokrat postorjenega veliko, dokončane so bile celo največje naložbe v zgodovini občine.

Med vsemi je župan posebej izpostavil izgradnjo novega vodovodnega sistema, velik zalogaj pa je bila izgradnja kolesarske steze med Rogaško Slatino in Podčetrtkom, seveda pa je bilo ogromno postorjenega in vloženega v kanalizacijske sisteme in cestno infrastrukturo. Kljub vsemu pa izzivov za prihodnost ne manjka. Kaj je župan Misja povedal o končanih projektih in predvidenih, pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Letošnji občinski priznanji gostincu in kmetovalki, denarna nagrada TD Podčetrtek

Vrhunec letošnje slovesnosti je bila podelitev dveh občinskih priznanj in denarne nagrade. Plakete in najvišjega priznanja (naziva častni občan v Podčetrtku) letos niso podelili. Za uspešno delovanje v kraju in širše ter pri organizacijah različnih prireditev je priznanje občine je prejel gostinec Emil Petek.

slavnostna_seja_podcetrtek_2

 

Za dolgoletno uspešno delo v društvih na različnih področjih je priznanje občine prejela tudi Fanika Vajdič. Za 110 let aktivnega in uspešnega delovanja je pa denarno nagrado prejelo Turistično društvo Podčetrtek.

slavnostna_seja_podcetrtek_3

Tudi gostje občini Podčetrtek in upravi zaželeli dobro in uspešno delo v prihodnje

Pred koncem osrednje slovesnosti so županu in občini vse dobro zaželeli nekateri gostje, med drugim tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, župan Krapinsko-zagorske županije  Željko Kodrnja, minister Gorenak, vodja prodaje&marketinga v Termah Olimia Vasja Čretnik, v imenu županov UE Šmarje pri Jelšah pa je spregovoril bistriški župan Franjo Debelak.

slavnostna_seja_podcetrtek_4

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete celotnemu nagovoru župana Petra Misje ob občinskem prazniku, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z dogodka.

eH

beli-konj-polsi-klik