Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 15. 9. 2015


ŽALILA JE PARTNERJA 

V ponedeljek, 7. 9. 2015, so policisti prejeli obvestilo, da v okolici  Šmarja pri Jelšah žena žali moža, ga pljuva in se nedostojno obnaša. Policisti so prijavo preverili in partnerki izdali plačilni nalog za plačilo globe.

PODRL DREVESA

10. 9. 2015 so policisti prejeli obvestilo, da je neznani storilec v bližini gradu v Podsredi podrl in odpeljal tri drevesa. Policisti so ugotovili, da je neznanec odtujil šest do sedem m³ lesa in ga odpeljal neznani kam.

POBEGNIL S KRAJA NESREČE

V petek, v večernih urah, so bili policisti obveščeni, da je do sedaj še neznani voznik z osebnim avtomobilom trčil v peško in s kraja odpeljal. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani voznik z osebnim avtomobilom vozil po cesti iz smeri Virštanja proti Lesičnemu. V Dobležičah je voznik pričel prehitevati pred sabo vozeče vozilo, ki je zaviralo, in pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je pravilno tekla peška. Voznik je peško zadel v desno roko in odpeljal naprej. Po nekaj metrih vožnje se je ustavil, nato pa z vožnjo nadaljeval, ne da bi peški nudil pomoč in potrebne  podatke.

Policisti zbirajo obvestila o  vozniku, krog možnih udeležencev pa je že močno skrčen. Vse, ki bi kar koli vedeli o možnem vozniku, naprošajo, da jih obvestite na telefonsko številko 03 818 66 00.

VLOM V HIŠO

V soboto dopoldan so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na območju Kozjanskega in iz hiše odtujil zlatnino. Policisti storilce še iščejo.

ONESNAŽEN POTOK IN POGIN RIB 

V soboto so policisti prejeli obvestilo, da iz kmetije v okolici Šentvida v potok odteka gnojnica, zaradi česar je prišlo do pogina rib. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je iz kmetije v Selski potok stekla večja količina gnojnice. Zaradi nizkega vodostaja potoka in pomanjkanja kisika je prišlo do pogina rib na razdalji nekaj kilometrov. Lastnik kmetije se bo moral zaradi kaznivega dejanja zagovarjati na sodišču.

ZAGORELO NA POKOPALIŠČU

V nedeljo so bili policisti obveščeni, da je prišlo do manjšega požara za  pokopališču na Sv. Emi, kjer so zagorele ciprese. Ugotovljeno je bilo, da požar ni bil podtaknjen, najverjetneje pa je zagorelo zaradi vetra in prevrnjene sveče. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev.

POSKUŠALI VLOMITI V HIŠO 

V nedeljo so bili policisti obveščeni, da so neznanci poskušali vlomiti skozi okno na balkonu  v stanovanjsko hišo na območju Virštanja. Pri početju so jih opazili sosedje, ko so obvestili latnika. Neznanca sta nato s kraja  pobegnila.