Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 1. 9. 2015


PROMETNA NESREČA

Rogaška Slatina, 25. 8. 2015

Na Kidričevi ulici je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal z vozišča na travo, v nadaljevanju vožnje trčil v živo mejo in nato še v betonski jašek. Z vozilom je obstal na živi meji. Voznik je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti so opravili ogled, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog.

INTERVENCIJA

Sveti Jurij, 26. 8. 2015

Policisti PP Rogaška Slatina so posredovali ob kršitvi javnega reda in ugotovili, da je prišlo do besednega spora med dvema sosedoma. Po opravljeni intervenciji so policisti kršitelju izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja.

NASILJE V DRUŽINI

Rogaška Slatina, 30. 8. 2015

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini in sicer je sin doma razgrajal in razbijal po hiši, pri tem je žalil mamo, katera je zaradi agresivnega vedenja sina pobegnila iz hiše. Po zbranih vseh dejstvih je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA

Rogatec, 31. 8. 2015

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Rogatec. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležen kolesar, ki je padel po vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola ( 1,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kolesar je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe, za storjene prekrške pa bo prejel plačilni nalog.

VISOK DELEŽ POVZROČITELJEV PROMETNIH NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Rogaška Slatina se v letu 2015 ponovno srečujejo z zelo visokim deležem povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola. Do konca avgusta je ta delež znašal skoraj 13%, zaskrbljujoč podatek pa je, da so vrednosti preizkusov povzročiteljev prometnih nesreč izredno visoke.

V zadnjem času opažajo, da je vse več kolesarjev, ki vozijo pod vplivom alkohola.

V prihajajočem obdobju bodo policisti PP Rogaška Slatina še poostrili kontrolo prometa v smislu ugotavljanja psihofizičnega stanja voznikov.