Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina na športnem taboru v Portoržu


SCRS_portoroz_1V petek, 11. septembra 2015, smo se dijaki drugih in tretjih letnikov gimnazije ŠCRS odpeljali proti Portorožu. Spremljali sta nas prof. Zora Tabak in Rebeka Majer Amon.

Ko smo prispeli do našega cilja na Primorskem, smo se zaradi sončnega vremena takoj zapodili na plažo, kjer se je začel program. Sretan Stanišič, inštruktor reševalcev  na morju, nam je pokazal, kako rešiti človeka, ki se utaplja. Ko so nam bila podana vsa teoretična navodila, smo prešli na prakso v vodi. Preizkusili smo se tudi v vaterpolu in ugotovili, da ta igra zahteva veliko plavalnih spretnosti.

SCRS_portoroz_3

 

Po zaključku z vodnimi aktivnostmi, smo se pomerili v odbojki na mivki. Ob 18. uri smo večerjali v restavraciji Paco, kjer smo imeli na voljo različne menije, od pic do testenin itd. Siti od dobre večerje smo se z avtobusom odpravili do našega prenočišča v Luciji. Tam so nekateri trenirali svoje mišice v fitnesu, spet drugi so se pomerili v biljardu, košarkaški navdušenci pa so si čas krajšali v telovadnici pod košem. Ob 22. uri smo se sprehodili po Portorožu in se po dveh urah vrnili v hotel.

Naslednji dan smo obiskali pomorsko šolo v Portorožu, kjer so nam predstavili, kako poteka pouk na njihovi šoli. Temu je sledila še preizkušnja v veslanju. Vsak je pograbil za veslo in se usedel v čoln.

SCRS_portoroz_3

 

 

Pričelo se je  tekmovanje, kdo bo prvi prišel do glavne obale v Portorožu. Sicer so fantje res zmagali, a smo punce osvojile lepšo tehniko. Ogledali smo si tudi košarkaško tekmo med Slovenijo in Latvijo, kasneje smo se, malo razočarani nad izidom tekme, odpravili na kosilo. Dan smo nadaljevali  na pedolinih in ob  igranju odbojke. Po večerji smo se ponovno odpravili v mesto.

SCRS_portoroz_2

V nedeljo  smo se še preizkusili v vožnji modelčkov malih jadrnic, ki jih upravljaš z daljincem, nato pa s profesionalnimi jadralci odšli na prave jadrnice in lovili veter.

SCRS_portoroz_4

Po kosilu in sladoledu smo se polni lepih doživetij, odpeljali proti Rogaški Slatini.

Kaja Kuraj, 3.B

Avtorica fotografij: Alja Poharc 3.B