Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

70 let PGD Donačka Gora z veselico (foto in video)


70_let_pgd_donacka_gora_1Prostovoljno gasilsko društvo Donačka Gora je zadnjo avgustovsko soboto praznovalo sedemdesetletnico delovanja, obenem pa je KS Donačka Gora obeležila krajevni praznik. Slavnostni dogodek so z gasilsko parado in veselico obeležili na igrišču pri OŠ Donačka Gora, udeležili so se ga funkcionarji GZ Slovenije, seveda pa so bili prisotni tudi člani številnih sosednjih gasilskih društev ter gasilci iz pobratenih društev. Vročo in sončno soboto so z zabavnim delom dogodka popestrili glasbeniki in sicer Klapovühi in Fantje s Praprotna.

Gasilska parada se je pričela v popoldanskih urah, ko je skala na termometru kazala krepkih 30ºC. Strumno in odločno so gasilke in gasilci PGD Donačka Gora, praporščaki in ostali gostje, ob glasbi godbe na pihala Steklarne Rogaška Slatina korakali v paradi, kar je v nagovoru posebej izpostavil poveljnik celjske regije in član poveljstva GZ Slovenije Bojan Hrepevnik. Po končani paradi so se gasilci in ostali gostje zbrali pod šotorom, kjer so potekali nagovori in voščila.

70_let_pgd_donacka_gora_3

 

Povezovalka programa Sergeja Javornik je pred zbrane najprej povabila predsednika PGD Donačka Gora Andreja Turka. Slednji je v nagovoru, kateremu lahko v celoti prisluhnete v spodnjem video posnetku, predstavil “prehojeno pot” PGD Donačka Gora in predstavil nekatere cilje za prihodnost. Med drugim se je zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri razvoju gasilskega društva Donačka Gora.

Nato je zbrane pozdravil prvi gasilec v občini, župan občine Rogatec, Martin Mikolič. Tudi njegovemu nagovoru lahko v celoti prisluhnete v spodnjem video posnetku. Mikolič je v nagovoru med drugim izpostavil pomen gasilstva lokalno in širše, predstavil je poslanstvo PGD Donačka Gora ter se zahvalil vsem gasilcem, ki so v preteklosti in v sedanjosti nudili in še bodo nudili pomoč sočloveku ob nesrečah. Pozabil ni niti na tiste, ki so pred sedmimi desetletji društvo ustanovili. Ob krajevnem prazniku pa je čestital novemu predsedniku ter članicam in članom KS Donačka Gora za krajevni praznik in izrazil željo po nadaljevanju dobrega sodelovanja z Občino Rogatec.

70_let_pgd_donacka_gora_2

Zbrane sta pred podelitvijo odlikovanj in zahval nagovorila še Ervin Perčič, predsednik PGD Kozje, ki bo v kratkem praznovalo kar 140-letnico delovanja (namesto predsednice GZ Šmarje pri Jelšah Pavle Kidrič) ter poveljnik celjske regije in član poveljstva GZ Slovenije Bojan Hrepevnik. Tik pred koncem uradnega dela, ki ga je naznanil odhod praporščakov, je na oder stopila in z jodlanjem navdušila mlada pevka, prav tako pa so se predstavile domače ljudske pevke. Sledila je zabava z glasbo, poskrbljeno pa je bilo tudi za pijačo in jedačo.

70_let_pgd_donacka_gora_4

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, v katerih lahko prisluhnete nagovoroma predsednika PGD Donačka Gora in župana Martina Mikoliča. Vabljeni tudi k ogledu bogate galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

dalmatinske-polsi-klik