Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani rezultati ob zaključku Zaposlitvenega kluba Šentjur – večina mladih do zaposlitve!


zaposlitveni klub sentjurŠtiri mesece je bil Aktivator prostor, kjer so se skoraj vsak torek družili mladi iskalci zaposlitve z namenom, da pridobijo čim več novih izkušenj in poznanstev ter seveda službo. Glavno načelo kluba je, da so udeleženci tisti, ki aktivno ustvarjajo program kluba. To pomeni, da morajo biti ves čas proaktivni pri iskanju priložnosti zase, se aktivno mrežiti z drugimi mladimi in tudi s potencialnimi delodajalci ter prispevati ideje za skupne dogodke v klubu. Že drugo sezono je Zaposlitveni klub potekal tudi v Šentjurju. Na nacionalni ravni pa se je konec maja zaključila že tretja sezona zaposlitvenih klubov za mlade, katerih idejni vodja in koordinator je Zavod Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO.

Na uvodnem srečanju februarja letos so si člani šentjurskega Zaposlitvenega kluba zadali cilj, da bodo najboljši klub v sezoni. Po številu zaposlitev jim je to tudi uspelo, saj je na koncu od 20 zaposlitev dobilo 12 članov kluba!

Člani Zaposlitvenega kluba so kmalu ugotovili, da bodo morali pri iskanju zaposlitve biti precej bolj aktivni, kot so bili do sedaj. Poleg vsakodnevnega samostojnega iskanja razpisov in raznih neformalnih ali formalnih izobraževanj, tečajev in predavanj pa so tedensko za potrebe kluba organizirali razne dogodke, ki so jim omogočili pridobivati dodatno znanje, informacije in predvsem poznanstva.

zaposlitveni klub - grafika 1

Med drugim so gostili Teo Povše, kadrovnico iz agencije Adecco, ki jim je svetovala kako navezati stik z delodajalcem ter kako uspešno opraviti zaposlitveni razgovor. Bojan Planko iz podjetja Intersplet, ki upravlja s turističnimi portali Via Slovenia in Via Croatia je mladim predstavil svojo pot od ideje do realizacije ter jim tudi svetoval kako se podati na podjetniško pot. Člane kluba je obiskala Maja Gerold, vodja poslovalnice Simobila v Celju, ki je prav tako predstavila svojo poklicno zgodbo, kako je od študentskega dela prišla na to odgovorno delovno mesto in s tem vlila tudi upanje članom kluba, saj je ona dokaz, da se s trdim delom, da uspeti in napredovati. Člani kluba so se uspeli dogovoriti za srečanje z direktorico podjetja Fit media. Imeli so priložnost obiskati to komunikacijsko in razvojno agencijo na področju trajnostnega razvoja. Direktorica mag. Vanesa Čanji jim je predstavila zgodovino, vrednote in vizijo podjetja. Izdajanje učbenikov in strokovnih publikacij ter izobraževanja na področju trajnostnega razvoja so rdeča nit njihovega delovanja. Direktorica je v zvezi z iskanjem zaposlitve članom podelila nasvet: »Četudi padeš, dokler veš kaj je tvoj cilj, ti bo uspelo.«  Izpostavila je tudi, da naj iskalec zaposlitve do podjetja, v katerem si želi delati, pristopi z dobro idejo in z njeno dobro predstavitvijo.

Člani Zaposlitvenega kluba so pripravili minutno predstavitev samih sebe t. i. Elevator pitch ter drug drugemu dali povratno pohvalo in informacijo o potrebnih izboljšavah.

zaposlitveni klub - grafika 2Veliko članov kluba je v času srečanj ugotovilo, da je njihov največji problem v tem, da pravzaprav ne vedo, kaj in kje želijo delati. Nekateri pa se soočajo še z velikim strahom pred neuspehom in navezovanjem novih stikov. Zato so nekaj časa namenili delu na sebi in s pomočjo vodje Mladinskega centra Šentjur, Laro Žmaher, izpolnili obsežen vprašalnik, ki jim je bil v pomoč pri oblikovanju kariernega načrta. Glavno spoznanje ob koncu načrtovanja je bilo, da veliko članov kluba sploh ne pozna dobro svojih želja in potencialov, zato tudi težje najde priložnosti zase na trgu dela.

Največ časa in energije pa so člani kluba vložili v pripravo in organizacijo podjetne aktivnosti. Vsi Zaposlitveni klub so pripravili svojo podjetno aktivnost. Njen namen je pridobivanje organizacijskih in podjetniških veščin. Med več idejami so se odločili, da organizirajo Pomladno pravljico za otroke. Tako so eno aprilsko sobotno dopoldne v Celju odprli tržnico, kjer so otroci ustvarjali okvirje za slike, okraševali Živkota, si poslikali obraz s svojimi pravljičnimi junaki, plesali z Žogico nogico in z zmajem Tolovajem.

polovicka_celje_klik