Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 11. 8. 2015


VLOM V VIKEND

4. 8. 2015 so bili policisti obveščeni, da je nekdo v Lekmarju s poškodovanjem ključavnice vlomil v vikend objekt in odtujil tri motorne kosilnice, motorno žago, samohodno kosilnico in gorivo, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v preteklem tednu imeli v postopku dva voznika, ki sta kazala očitne znake alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu je bilo ugotovljeno, da sta voznika zaužila veliko preveč alkoholnih pijač. Vozniški dovoljenji so jima policisti odvzeli in zoper njiju podali obdolžilna predloga na sodišče, ki bo odločalo o usodi vozniških dovoljenj.

PREHITRA VOZNICA   

9. 8. 2015, v popoldanskih urah, so policisti v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila kar 113 km/h, kar je bilo občutno preveč. V skladu s 113a. členom Zakona o prekrških so voznici odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. O usodi vozniškega dovoljenja bo odločalo sodišče, voznici pa zaradi hudega prekrška poleg visoke globe še grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

HUJE POŠKODOVAN MOTORIST

7. 8. 2015, ponoči, so bili policisti obveščeni, da je voznik kolesa z motorjem v Virštanju povozil srno in se poškodoval. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa z motorjem dejansko zadel v divjad, ki je na kraju poginila, voznik pa je pri tem utrpel hudo telesno poškodbo.

ODTUJIL MOTORNO KOLO

8. 8. 2015 so bili policisti obveščeni, da je nekdo v Lesičnem, izpred poslopja, odtujil motorno kolo Piaggio Runner, reg. Št. KP VF-67 in s tem lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov. Policisti občane naprošajo za vse koristne informacije, ki bi pripomogle k izsleditvi motornega kolesa in storilca.

POSLABŠANJE STANJA NA NAŠIH CESTAH

Glede na to, da je letos na slovenskih cestah stanje prometne varnosti bistveno slabše, kot lansko leto (porast najhujših prometnih nesreč in njihovih posledic), bodo policisti v nadaljevanju izvedli več poostrenih nadzorov cestnega prometa. Največ pozornosti se bo namenilo neprilagojeni hitrosti, psihofizičnem stanju vseh udeležencev v cestnem prometu, uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, uporabi varnostnega pasu in čelade ter prehitevanju in strani ter smeri vožnje. Nadziralo se bo tudi kolesarje, glede uporabe kolesarske steze, kajti zakon jasno določa, da morajo kolesarji obvezno uporabljati kolesarsko stezo, kjer pa teh površin ni, pa smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.