Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Objezerski poklon nesmrtnemu Ježku (foto, video)


Med lucjo in temo - Jezek 2015_00051Šentjursko poletje počasi jenja, s čimer se listanje po letošnji programski knjižici bliža koncu. Ena od svetlejših zvezdic v njegovem sporedu je bila sobotna prireditev Med lučjo in temo, ki jo je Kulturno društvo Gorica pri Slivnici pripravilo na odru Ramne plaže ob Slivniškem jezeru.

Občinstvo si je moralo po dolgem času nadeti kakšno plast ali dve oblačil več, vseeno pa je šlo za izjemno topel večer, ki se je klanjal stoletnici rojstva Frana Milčinskega – Ježka, satirika, humorista, igralca, pesnika, pisatelja, igralca, šansonjerja in še mnogo več.

KDGS se je spomnilo legendarnega Ježka že ob državnem prazniku kulture, v poletni različici pa so k sodelovanju povabili Ježkovo vnukinjo Nano Milčinski, ki poustvarja njegovo dediščino, prisotnim pa je na kratko natrosila nekaj drobcev iz časa njegovega bivanja.

Skozi Ježkovo ustvarjanje sta se sprehodila Nina Gradič Planko in Janez Palčnik, ki je bil za ta večer Janez Ježek. Dogajanje je spremljala tudi animacija njegovega sina Vida, hči Patricija pa je na koncu osrednji gostji, ki jo je na klaviaturah spremljal Joži Šalej, izročila enega od plakatov z Ježkovimi rimami, ki so krasili prizorišče.

Nana je ob izteku predvidenega programa stopila med članice Vokalne skupine Kresnice in skupaj z njimi zapela Na čakaj na maj ter kresnice povabila k nadaljnjemu sodelovanju.

f/v: bR 

polovicka_celje_klik