Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmečka parada osrednji dogodek krajevnega praznika v Pristavi pri Mestinju (foto)


kmecka_parada_pristava_2015_1Na Veliki šmaren, praznik Marijinega vnebovzetja, so v Pristavi pri Mestinju obeležili krajevni praznik, ki ga je nekoliko zmotil le dež. Tudi letos je bil osrednji dogodek tradicionalna kmečka parada, ki so jo že petnajstič organizirali člani Turističnega društva Pristava, s parado že vrsto let na šaljiv način prikazujejo kmečka opravila, pa tudi njihovo videnje kmetijske politike in političnega dogajanja nasploh v državi.

Dogajanje in utrip današnjega časa je letos številnim obiskovalcem približalo 13 skupin iz Pristave pri Mestinju in okolice, ki so se še enkrat več odlično odrezali. Parada se je pričela sicer s z več kot polurno zamudo s prihodom kočije, na kateri se je pripeljal predsednik Krajevne skupnosti Srečko Gobec. Skupaj z županom Podčetrtka Petrom Misjo sta po kmečki paradi, ki jo vmes prekinil dež, nagovorila zbrane. V nagovorih sta povzela dosežke, seveda pa tudi razkrila nekaj načrtov za nadaljnji razvoj kraja.

kmecka_parada_pristava_2015_2

V večernih urah je sledila veselica, za katero so tudi tokrat poskrbeli člani Krajevne skupnosti in gasilskega društva. Pripravili so pogostitev z golažem in srečelov, odvilo pa se je tudi nočno gasilsko tekmovanjem za Memorial Darka Jeranka. Slednjega se je udeležilo 15 gasilskih društev, odlične rezultate so dosegle predstavnice PGD Imeno, ki so med ženskimi ekipami dosegle prvo mesto, med moškimi so se najbolje odrezali gasilci PGD Breg pri Zidanem mostu.

kmecka_parada_pristava_2015_3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na letošnjem prazniku KS Pristava pri Mestinju.

eH

dalmatinske-polsi-klik