Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klopotčeva sobota na Virštanju 2015 (foto in video)


20_klopotceva_sobota_virstanj_1Tudi minula sobota je na območju Kozjanskega in Obsotelja minila v znamenju številnih dogodkov, med drugim tudi postavljanj klopotcev na območju Podčetrtka. Udeležili smo se postavitve klopotca na Banovini na Virštanju, kjer je potekala 20. prireditev Klopotčeva sobota v organizaciji Društva vinogradnikov Virštanj Kozjansko in Krajevne skupnosti Virštanj.

Tradicionalni praznik KS Virštanj, Klopotčeva sobota, je tudi letos privabila številne obiskovalce od blizu in daleč. Kakor v preteklih treh letih, so se tudi tokrat ljudje zbrali že v poznih dopoldanskih urah na Banovini na Virštanju, od koder so se s t.i. veselim avtobusom najprej popeljali do Hiše vin Emino, kjer so si lahko ogledali postavitev prvega klopotca. Pot jih je naprej popeljala do znane turistične kmetije Pirš na Zdolah nad Kozjem, kjer so postavili drugi klopotec, nato pa so še v Imensko Gorco do vinogradnika Vinka Martinčiča, kjer so postavili še tretji klopotec.

20_klopotceva_sobota_virstanj_2

Kmalu po 16. uri so se vrnili na Banovino, kjer so postavili še zadnji klopotec, ki bo letos pel z dvajsetih metrov višine. Zbrane so nagovorili župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsednica KS Virštanj Nada Kodrin in predsednik Društva vinogradnikov Virštanj-Kozjansko Slavko Toplišek. Po postavitvi klopotca, ki ga je tudi nekoliko zagnal prijetni poletni vetrič, je sledila nogometna tekma med vinogradniki ter člani KS Virštanj, ki so jo dobili slednji.

Ob zaključku spremljevalnega programa so pilštanjski gospodarji prikazali še opravila v vinogradu, kot so jih opravljali nekoč, zvečer je sledila zabava pod šotorom z ansamblom Igor in zlati zvoki.

20_klopotceva_sobota_virstanj_3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na Klopotčevi soboti, pred kamero pa smo povabili tudi predsednika Društva vinogradnikov Virštanj-Kozjansko Slavka Topliška, ki nam je zaupal številne zanimive podrobnosti.

eH

od-jamskega-do-selfie-klik