Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin festival 2015: “Pesem o morju” z Metodom Bankom, Teom Collorijem in Boštjanom Gombačem


anin_festival_pesem_o_morju_1Anin festival v Rogaški Slatini je v sredo, 12. avgusta, pri paviljonu Tempel, ponovno gostil odlične glasbenike. Tokrat so se obiskovalcem prestavili glasbeniki Metod Banko, Teo Collori in Boštjan Gombač.

Banko in Collori sta očeta projekta “Pesem o morju”, ki sta ga premierno predstavila leta 2013 na festivalu Godibodi. Gre za uglasbitev poezije številnih znanih avtorjev, kot so Rainer Maria Rilke, Janez Ramoveš, Marko Matičetov, Jure Bagon, Miroslav Holub…

V maju 2015 se je na povabilo k skupnemu muziciranju projektu pridružil multiinstrumentalist Boštjan Gombač in Pesmi o morju dodal prefinjen glasbeni pečat. Da projekt odlično funkcionira in je zanimiv za obiskovalce s prefinjenim glasbenim okusom, kot tudi za širši krog ljudi, so pokazali na sredinem koncertu v Rogaški Slatini .

anin_festival_pesem_o_morju_2

Anin festival je že skoraj na polovici, a bo še naprej glasbeno barval avgustovske večere. Do konca avgusta ga bo mogoče spremljati ob sobotah ob 21. uri ter ob sredah ob 20.30 uri, ko bodo na prostem v izjemnem ambientu parka v Rogaški Slatini organizirani različni glasbeni večeri.

Do 29. avgusta, ko bo zaključek Aninega festivala, bodo nastopili še Acoustic trio Maje Založnik, Pikaja & the Swing Wings, Vox Arsana & Jazz trio, Ars Tango (Tango story 2015) in The Neighbours.

Foto: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina

glasovir-polsi-klik