Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin festival 2015: Ana Vipotnik ter Alma & Band (foto)


anin_festival_2015_ana_alma_1Anin festival v Rogaški Slatini, ki se je letos premierno pričel 1. avgusta, je v polnem teku, organizator (Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška) pa je zagotovo zadovoljen z obiskom koncertov. Minuli teden sta se odvila dva in sicer v sredo, 5. avgusta, se je predstavila Ana Vipotnik, v soboto, 8. avgusta, pa Alma & Band.

Sredin večer je pri paviljonu Tempel v okviru Aninega festivala popestrila Ana Vipotnik, dolgoletna vokalistka priznanega slovenskega etno/jazz ansambla Fake Orchestra. Vipotnikovo spremljata profesor Igor Markovič, ki je prepoznan po značilnem mehkem zvoku trobente in Igor Leonardi, ki z “midi kitaro” pričara zvok celega orkestra. Njihov repertoar je obsegal slovenske narodne pesmi v modernih predelavah, obiskovalci pa so uživali tudi ob preigravanju svetovno znanih ljudskih in popularnih pesmi različnih glasbenih zvrsti (portugalski fado, ameriški jazz in blues, ruske, afriške, balkanske in italijanske pesmi…).

anin_festival_2015_ana_alma_2Sobotni večer pa je na Evropski ploščadi zaznamovala Alma & Band. Alma, ki se je Sloveniji odlično predstavila leta 2012 z nastopom v šovu X Factor, predstavlja svežo pop glasbo, ki se naslanja na bogato zgodovino svetovne glasbene dediščine preteklih desetletij, kot so soul, swing in charleston. S svojim bendom profesionalnih glasbenikov koncertira po celotni Sloveniji, njeni koncerti so nabiti s pozitivno energijo in plesnim vzdušjem, kar je še enkrat več dokazala minulo soboto.

anin_festival_2015_ana_alma_3

Anin festival bo še naprej glasbeno barval avgustovske večere. Vsako prihodnjo soboto ob 21. uri ter vsako sredo ob 20.30 uri bodo na prostem v izjemnem ambientu parka v Rogaški Slatini organizirani različni glasbeni večeri. Do 29. avgusta, ko bo zaključek Aninega festivala, bodo nastopili še: Metod Banko & Teo Collori & Boštjan Gombač, Acoustic trio Maje Založnik, Pikaja & the Swing Wings, Vox Arsana & Jazz trio, Ars Tango (Tango story 2015) in The Neighbours.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na sredinem in sobotnem koncertu.

eH

Foto: Marko Plavčak

od-jamskega-do-selfie-klik