Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12. Šmarski kolesarski maraton 2015 (foto in video)


smarski_kolesarski_maraton_2015_1Prvo avgustovsko nedeljo je pred Gasilskim domom Šmarje pri Jelšah potekal start že tradicionalnega, 12. Šmarskega kolesarskega maratona, enega najbolj prepoznavnih športnih dogodkov v Šmarju. Organiziran rekreativni maraton je pred leti nastal na pobudo Športnega društva Šmarje, kolesarske sekcije. Je pa tudi letos bilo vreme naklonjeno rekreativnemu kolesarjenju, že na samem startu je bilo približno 170 kolesarjev.

Šmarski kolesarski maraton je tudi letos del akcije Slovenija kolesari, nad katero bdijo Odbor športa za vse pri OKS-ZŠZ, Kolesarska zveza Slovenije in Turistična zveza Slovenije. Poteka že 15. leto, z njo pa želijo še naprej popularizirati kolesarjenje kot eno najprimernejših športno rekreativnih dejavnosti za širok krog ljudi, prispevati k uveljavljanju kolesarjenja kot alternative človeku in naravi neprijazne oblike transporta ter možnost za oblikovanje turističnih kolesarskih produktov v Sloveniji.

smarski_kolesarski_maraton_2015_2

Tudi letos so se kolesarji lahko podali na štiri različno dolge ture. Najmlajši (letos jih je bilo prijavljenih 15) so prevozili slab kilometer dolgo progo, mini maraton, malo starejši in odrasli pa so se lahko podali na tri različne dolžine – 22 km, 44 km in 77 km. Letos se je največ kolesarjev prijavilo na najdaljšo razdaljo, ki je, v primerjavi s preteklimi leti, potekala po nekoliko spremenjeni trasi. Vsak udeleženec je ob prijavnini prejel majico in malico, ob vrnitvi v cilj pa je bil obdarjen s kolajno in osvežilnim napitkom.

Najštevilčnejša ekipa kolesarjev, ki se je udeležila letošnjega maratona, prihaja iz sosednjega Šentjurja, član šentjurske ekipe Power je tudi najhitreje opravil z najdaljša razdaljo. Najstarejša udeleženca maratona pa sta letos bila Jožica Petelinšek iz Maribora (letnica 1933) in Sigi Schubert s Sv. Tomaža (letnik 1929). Slednja sta prejela posebno nagrado ŠD Šmarje. Najstarejša udeleženca maratona in najštevilčnejša ekipa so prejeli posebne pokale.

smarski_kolesarski_maraton_2015_3

Kolesarje je pred startom pozdravil in nagovoril tudi šmarski župan Stanko Šket in jim zaželel srečno pot. Nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. Pred kamero pa smo povabili tudi predsednika ŠD Šmarje pri Jelšah Robija Šramla, ki nam je med drugim podrobneje opisal potek letošnjih tras.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na startu letošnjega Šmarskega kolesarskega maratona.

eH

bazenjenje-polsi-2015-klik