Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik Občine Rogaška Slatina in podelitev občinskih priznanj ter plaket (foto, video)


DSC02372Pretekli petek je v dvorani kulturnega centra Rogaška Slatina potekala osrednja prireditev ob prazniku Občine Rogaška Slatina. Tekom dogodka so podelili tudi 3 občinska priznanja in 2 plaketi.

Občina Rogaška Slatina svoj praznik praznuje 26. Julija. Slednji datum je bil izbran leta 1996 na seji občinskega sveta in izhaja iz novejše zgodovine mesta. Že 19 let na ta dan po Rogaški Slatini potekajo prireditve, vezane za praznik Sv. Ane, kateri na čast se v ožjem zdraviliškem jedru nahaja tudi spomenik.

 »Upam si reči, da je naša občina v dobri kondiciji, če se izrazim v športnem žargonu,« je zbranim povedal gostitelj, župan občine mag. Branko Kidrič. Tekom govora se je spomnil vseh večjih projektov preteklega leta in hkrati omenil, česa se bodo v občini lotili v prihodnosti.

DSC02233O pomembnih dosežkih je spregovoril tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter Rogaško Slatino označil kot center gospodarskih dejavnosti na našem koncu.  »Ko govorimo o Rogaški Slatini, ne moremo mimo turizma, čez 300 let tradicije, /…/, da se je turizem v teh krajih in tudi v regiji kot taki začel na vašem koncu in da se piše uspešna zgodba,« je še dodal.

Osrednji dogodek je pripadal petim izbrancem, ki so letos v zahvalo za njihov prispevek k razvoju občine prejeli občinska priznanja in plakete. Med prejemniki priznanj so bili Tatjana Škorja, učiteljica razrednega pouka in soorganizatorka kulturnih dejavnosti v občini, citrar in stekloslikar Zvonko Podkoritnik ter gasilec Bojan Hrepevnik. Podeljeni pa sta bili tudi dve plaketi in sicer Knjižnici Rogaška Slatina in Košarkarskemu klubu Rogaška. Čeravno vsak na svojem področju, so skupaj pripomogli pri razvoju občine in družbe kot take.

Dovolite mi, da članek zaključim z besedami župana Branka Kidriča: »Hvala vsem, ki soustvarjate, ki vam je Rogaška Slatina blizu. Imamo vizijo, imamo energijo. Znamo in zmoremo, zato pogumno v prihodnost naše občine!«.

Za konec vabljeni še k ogledu videa z izseki kulturnega program in priložene fotogalerije.

Kristina Strašek

folk-polsi-klik