Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 7. 7. 2015


PONAREJEN BANKOVEC

Rogaška Slatina 29. 6. 2015

Policisti Rogaška Slatina so bili tega dne s strani delavke SKB banke obveščeni, da so med štetjem denarje odkrili ponarejen bankovec. Policisti so ugotovili, da je neznanec ponarejen bankovec unovčil 26. 6. 2015 na bencinskem servisu Mol v Rogaški Slatini.

Ker se v zadnjem času ponovno pojavlja večje število ponarejenih bankovcev ni odveč ponovno opozorilo, da ste pri plačilu storitev pozorni na denar in na osebe, katere plačujejo z denarjem ki je že na otip in pogled sumljiv.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Rogaška Slatina 30. 6. 2015

Policisti so bili obveščeni, da je neznani voznik znanih samo delnih registrskih tablic na parkirišču pred SKB Banko Kidričeva ul. št. 11 trčil v parkiran osebni avtomobil znamke Audi A6, reg. štev. CE RD 997 in nato odpeljal s kraja.

Na podlagi delnih registrskih tablic so policisti še istega dne izsledili povzročitelja prometne nesreče. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM

Rogaška Slatina 3. 7 .2015

Policisti PP Rogaška Slatina so bili obveščeni, da je neznani storilec v noči iz 2. 7. 2015 na 3. 7. 2015 vlomil v lokal  v centru Rogaške Slatine. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec preko noči dejansko vlomil v navedeni lokal. Storilec je odtujil več predmetov, nakar je lokal zapustil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

VLOM

Irje 3. 7. 2015

Policijska postaja Rogaška Slatina je bila obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Irja. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec  1. 7. 2015 v stanovanjsko hišo vstopil skozi okno, ki ga je odprl s silo telesa. V stanovanjski hiši je nato odtujil večjo vsoto denarje in zlatega nakita, nakar je stanovanjsko hišo zapustil. Lastnikov stanovanjske hiše ni bilo doma. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca v zvezi kaznivega dejanja pa bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

DRUŽINSKO NASILJE

Kačji dol 4. 7. 2015

Policisti Rogaška Slatina so bili 4. 7. 2015 obveščeni o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti, z zbiranjem obvestil pa so ugotovili, da je kršitelj dejansko utemeljeno osumljen omenjenega dejanja. Policisti so kršitelju na kraju odredili pridržanje po ZKP 157/2 do 6 ur, ter pričeli z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini.

Policisti so v postopku kršitelju izrekli tudi ukrep prepoved približevanja določeni osebi in kraju za dobo 48 ur ter s tem zagotovili minimalno varnost žrtvi. O izrečenem ukrepu prepovedi približevanja so policisti obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika na Okrožnem sodišču Celje, kateri je ukrep policistov potrdil in ga podaljšal še za osem dni.

V zvezi suma storitve kaznivega dejanja pa bodo policisti še zbrali več informacij in zoper storilca dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.