Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

90 let PGD Pristava pri Mestinju: nov avtomobil in obnovljen gasilski dom (foto in video)


90_let_pgd_pristava_1V soboto, 4. julija, je bilo pred Gasilskim domom Pristava pri Mestinju še posebej veselo. PGD Pristava pri Mestinju je namreč poleg obeležitve visokega jubileja delovanja – 90-letnice, bogatejše še za novo moštveno vozilo GVM-1. Popoldansko slavje se je prevesilo v večerno zabavo, pravo gasilsko veselico z ansamblom Rosa. 

V vročem sobotnem popoldnevu so se v Pristavi pri Mestinju poleg domačih gasilcev in visokih gostov zbrali številni visoki lokalni in regijski predstavniki gasilstva, predstavniki pobratenega društva PGD Doljni Logatec, DVD Benkovo, DVD Gornja Šemnica, gasilci iz sosednje Loke pri Žusmu, gasilci PGD Ložnica ter DVD Poljana Sutlanska in Pregrada. Ob 90-letnici delovanja PGD Pristav pri Mestinju je njihov vozni park bogatejši za novo gasilsko vozilo GVM-1, z veliko prostovoljnega dela gasilcev pa so pred kratkim še obnovili gasilski dom.

Gasilstvo ima tako kot v Sloveniji tudi v občini Podčetrtek dolgo in bogato tradicijo, saj gre za organizacijo, ki pomaga ljudem ob različnih nesrečah. Po besedah prvega gasilca v občini Podčetrtek, župana Petra Misje, je društvo, v katerem danes deluje 65 članov, 23 članic in 74 mladih gasilcev, vseskozi delovalo zelo dobro in je venomer služilo namenu, za katerega je bilo ustanovljeno.

Dragica Gobec, Peter Misja, Pavla Kidrič in Bojan Hrepevnik.
Dragica Gobec, Peter Misja, Pavla Kidrič in Bojan Hrepevnik.

Slednjega se zaveda tudi prva gasilka društva Dragica Gobec, ki se je v nagovoru med drugim zahvalila vsem, ki so vsa ta leta gasilcem in njihovem delovanju pomagali na kakršenkoli način, posebej pa krajanom KS Pristava, Občini Podčetrtek in KS Pristava pri Mestinju, vsem donatorjem in sponzorjem. Posebej je izpostavila, da je društvo v 90-letni zgodovini delovanja zaznamovalo uspešno delo, kar se je mnogokrat refleksiralo na številnih gasilskih tekmovanjih. Odlične rezultate in številne pokale so dosegali v vseh starostnih skupinah: od pionirjev, mladine, članov in veteranov.

Društvu sta vse dobro zaželela tudi prva dama Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič in poveljnik celjske regije ter član poveljstva GZ Slovenije Bojan Hrepevnik. Člane PGD Pristava pri Mestinju sta pozvala, naj jih tudi v nadaljnjem gasilskem delovanju vodijo plemeniti cilji in spremlja sreča. Pred podelitvijo gasilskih značk in priznanj ter plaket donatorjem, je zbrane nagovoril in gasilcem vse dobro zaželel še predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec.

90_let_pgd_pristava_3

Sledil je prevzem novega transportnega vozila. Župan Peter Misja je predal ključe vozila predsednici PGD Pristava pri Mestinju Dragici Gobec, ta je ključe izročila poveljniku PGD Darku Guzeju, ki je ključe predal šoferju Gregorju Mlakarju. Novo transportno vozilo je blagoslovil župnik Franc Strašek.

Po uradnem programu je sledilo druženje ob golažu, ki so ga skuhali domačin gasilci, nato pa veselica z ansamblom Rosa.

90_let_pgd_pristava_4

Pred kamero smo povabili predsednico PGD Pristava pri Mestinju Dragico Gobec, ki nam je podrobneje predstavila pridobitve ob 90-letnici PGD Pristava pri Mestinju – obnovljeni dom in transportno vozilo. Njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polsi-komarji-voluhar2