Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

350 let Rogaške Slatine počastili s prenovljenim prostorom Mladinskega kulturnega centra (foto in video)


350_let_rogaske_1Minuli petek je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala slovesnost ob odprtju razstave in prenovljenih ter dodatno opremljenih prostorov Kulturnega centra Rogaška Slatina. Zbrane sta nagovorila župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in avtor razstave “350 let Rogaške Slatine” Tone Petek, zbiratelj znamk.

Nadgradnja Kulturnega centra Rogaška Slatina je potekala v okviru projekta “Mladinski kulturni center Rogaška Slatina”, ki prinaša raznovrstno delovanje mladim ter številnim ostalim kulturno aktivnim posameznikom in skupinam na območju občine in širše. Cilj projekta pa je seveda omogočanje razvoja novih kulturnih dejavnosti ter čim večja vključenost h kulturnem udejstvovanju tudi tistih, ki tega še niso ali še ne počnejo.

Kar 374 m² znaša skupna kvadratura obnovljenih prostorov, ki zajema kletni Mladinski center Rogaška Slatina, pritlično Mestno galerijo ter nadstropni prostor, ki se z uporabo zvočno izolirane pomične stene lahko razdeli na Sejno sobo in Malo dvorano. Poleg omenjenega pa se kletni prostor ponaša z novim koncertnim ozvočenjem, nova oprema je tudi v pritličju in nadstropju.

350_let_rogaske_2

Ena večjih pridobitev za glasbene sladokusce pa je zagotovo nov koncertni klavir, vreden kar 100.000 evrov, ki je postavljen v osrednji dvorani kulturnega centra. Vzpostavljeno je tudi Wi-Fi omrežje, ki pokriva celoten objekt z okolico in območje promenade. Ob koncu je potrebno izpostaviti še LED zaslon na fasadi objekta, ki omogoča prikazovanje različnih vsebin in informacij o dogajanju znotraj kulturnega centra.

Vrednost gradbeno-obrtniških del, dobavljene opreme in ostalih stroškov znaša 400.000 evrov. 90.000 evrov je primaknila Občina Rogaška Slatina, 310.000 pa Evropski sklad za regionalni razvoj in državno proračun.

Projekt pa seveda vključuje tudi ureditev dodatnih parkirnih mest, ki bodo do jeseni zagotovljena z izgradnjo parkirne ploščadi nad delom obstoječega parkirišča ob Celjski cesti. Ocenjena vrednost te in vseh zaključnih aktivnosti projekta znaša 515.000 evrov, pri čemer je Občina upravičena do nadaljnjih sredstev sofinanciranja v višini do 295.000 evrov. Skupna vrednost projektov (Mladinski center, klavir, ozvočenje, ostala dela in parkirišče) torej znaša 915.000 evrov, ob pridobljenih sredstvih za sofinanciranje v višini 605.000 evrov.

350_let_rogaske_3

Projekt so počastili s koncertom priznanega slovenskega skladatelja Jureta Ivanušiča, ki je tudi zaigral na nov klavir.

Pred kamero smo povabili župana občine Rogaška Slatina Branka Kidriča, ki nam je predstavil investicijo, o razstavi pa nam je spregovoril tudi avtor razstave Tone Petek.

svic-polsi-klik