Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Županovo vino 2015 je sauvignon vinogradnika Janija Jančiča (foto in video)


zupanovo_vino_2015_smarje_1Minuli četrtek je na Tinskem, v gorci vinogradnika Francija Namurša, potekal izbor za “Županovo vino 2015″. Več kot trideset ocenjevalcev je izmed osmih vzorcev za županovo vino izbralo vino sorte sauvignon, ki ga je pridelal vinogradnik Jani Jančič.

Letošnji izbor, ki je potekal pod okriljem Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah, je bil že štirinajsti zapored. Po uvodnem pozdravu in navodilom, kako ocenjevati, so se ocenjevalci osredotočili na letošnje vzorce vin. Komisija v sestavi Janija Vrežeta, Zlatke Pilko, Marinke Strašek in Tadeje Vodovnik Plevnik, je nato seštela ocene in razglasila letošnjega zmagovalca, vinogradnika, katerega vino se bo ponašalo z nazivom “Županovo vino 2015”.

zupanovo_vino_2015_smarje_2

Naziv Županovo vino 2015 nosi sauvignon Janija Jančiča, ki je letos prvič sodeloval na izboru in njegov sauvignon je bil izbran za ta častni naziv. Seveda ne smemo pozabiti, da je bil tudi letošnji izbor v znamenju odličnih vin, ki so jih pridelali naši vinogradniki. Županovo vino bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti, predvsem pa bo namenjeno promociji občine Šmarje pri Jelšah.

Zgoraj levo: Jani Jančič; desno: Franci Namurš naliva vzorce; spodaj levo: za hrano in postrežbo sta poskrbeli gospodarica Vida Namurš in hčerka  Klavdija; spodaj desno: komisija pri seštevanju ocen.
Zgoraj levo: Jani Jančič; desno: Franci Namurš naliva vzorce; spodaj levo: za hrano in postrežbo sta poskrbeli gospodarica Vida Namurš in hčerka Klavdija; spodaj desno: komisija pri seštevanju ocen.

Po končani razglasitvi je zbrane nagovoril župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket. Zahvalil se je vinogradnikom za njihov trud in delo, ki ga vlagajo, da predelajo toliko odlične in kvalitetne žlahtne kapljice: “Kot sin kmečke družine, ki je imela doma vinograd, lahko rečem, da se spoznam to delo. Zato mi je prav težko, da ga ob degustiranju vlivamo stran. Imam osebno spoštovanje do te žlahtne kapljice, do vsake kapljice pridelanega vina, saj gre pri vinogradništvu in vinarjenju ter kasneje tudi kletarjenju za zahtevno in odgovorno delo. Vi vinogradniki ste tisti, ki ste si v vseh teh letih nabrali ogromno znanja, ki ga lahko prenašate tudi na nas.” Zahvalil se je tudi družini Namurš, ki je dogodek gostila.

zupanovo_vino_2015_smarje_4

Prisotne je nagovoril tudi predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah Jani Vreže, ki je pojasnil pravila ocenjevanja in se zahvalil za udeležbo pri letošnjem izboru. Po končanem uradnem del je sledila pogostitev, za kar je poskrbela domača gospodinja Vida Namurš s pomočniki.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete izjavi Janija Jančiča, ki je s sauvignonom prepričal ocenjevalce, da so izglasovali njegovo vino za Županovo vino 2015. Utrinke si lahko ogledate v galeriji fotografij.

eH

sok2015-polsi-klik