Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključna prireditev Ljudske univerze Šentjur ob koncu šolskega leta


zakljucek lus 2015Ob koncu šolskega leta in razširjenega Tedna vseživljenjskega učenja je Ljudska univerza Šentjur v Ipavčevem kulturnem centru pripravila zaključno prireditev.

Začela se je s podelitvijo potrdil udeležencev programov Ljudske univerze, nadaljevalo pa se je s kulturnim programom, ki sta ga povezovala Marijana Novak ter Vid Palčnik. Najprej sta predstavila pomembnost vseživljenjskega izobraževanja, kar nudijo na Ljudski univerzi Šentjur, saj v pestrem naboru programov najdejo nekaj zase vse generacije, od predšolskih otrok do tistih v tretjem življenjskem obdobju.

Na oder sta povabila Aljo Polenek, v.d. direktorice, ki je predstavila delovanje ustanove, ki je zdaj predvsem projektno usmerjena, saj vodijo dva mednarodna in en nacionalni projekt ter več občinskih, ob tem uspešno tržijo različne tečaje in skozi brezplačne vsebine skrbijo za razvoj vsakega posameznika, ki se vključi v programe. Zahvalila se je tudi svoji predhodnici, sedanji poslanki Jelki Godec za njeno dolgoletno uspešno vodenje univerze. Judita Methans Šarlah, vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Šentjur je v imenu ustanovitelja čestitala vsem udeležencem programov in pohvalila delovanje ustanove.

V programu so nastopili citrarji LUŠ’nega orkestra Šentjur ter ansambel Lunca, ki so poskrbeli za dobro voljo in glasbene užitke obiskovalcev. Prireditev se je končala z druženjem v preddverju, kjer so se sodelavci Ljudske univerze Šentjur, gostje ter udeleženci programov zadržali ob prijetnem klepetu.

(N.P.)

polovicka_celje_klik