Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Voznik v betonski jašek; pogin rib v Sotli; znova gorelo ob tirih


images_slike3_ured10_splosno_znak 112 - maliVčeraj je nekaj po pol četrti uri popoldan v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, prišlo do prometne nesreče v kateri je osebno vozilo trčilo v betonski jašek. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška in Pristava, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter usmerjali promet. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Šmarje pri Jelšah prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Nekaj po 20. uri je bil v Podčetrtku v reki Sotli opažen pogin rib. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so skupaj z ribiči RD Sotla in policijo pregledali območje, opaženo je bilo, da je voda črne barve, manjša količina poginulih rib in gasilci so v reko iztočili okoli 2500 litrov vode. Domneva se, da je zaradi praznjenja Vonarskega jezera prišlo do pomanjkanja kisika v vodi. Zato je bil obveščen upravljavec voden pregrade. O dogodku je bil obveščen tudi dežurni VGP Drava Ptuj.

Danes je okoli poldneva zaradi iskrenja zavor muzejskega vlaka na več mestih ob železniški progi v Šmarju pri Jelšah zagorela suha trava. Gasilci PGD Šmarje so gorečo travo na površini okoli 400 kvadratnih metrov pogasili.

polovicka_celje_klik