Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na Rokovo poletje 2015: brezplačne vstopnice za Ljubljanske madrigaliste


rokovo_poletje_1Rokovo poletje je sklop glasbenih večerov v baročni cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah. Gre za poletno festivalsko dogajanje, tudi v letošnjem, že četrtem po vrsti, pa bodo nastopila zveneča glasbena imena.

Letošnje Rokovo poletje bodo otvorili Ljubljanski madrigalisti, in sicer 26. junija, ob 20. uri. Konec julija bo v okviru Rokovih poletij že drugič nastopil priznani basbaritonist Juan Vasle, tokrat z »vročim« naslovom Večer tangov, na klavirju pa ga bo spremljal Ivan Vombergar. 21. avgusta bo v cerkvi sv. Roka zadonela ubrana pesem šentjurskih pevk, ki delujejo pod imenom Glasovir, pojejo pa pod vodstvom ravnateljice šentjurske glasbene šole Simone Zdolšek.

rokovo_poletje_4

 

Čeprav so Rokova poletja vse od začetka v 2012 potekala v sodelovanju s septembrskimi Varaždinskimi baročnimi večeri, letos tujih izvajalcev baročne glasbe v Šmarje ne bo. Zadnji koncert v okviru Rokovega poletja 2015 bo tako pripadel perspektivnemu domačemu harmonikarju Žanu Stresu, ki obiskuje prvi letnik Akademije za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, in flavtistki Alenki Bogataj, ki obiskuje londonsko glasbeno akademijo.

rokovo_poletje_3
Utrinek z lanskega koncerta Irene Zdolšek.

Rokovo poletje 2015 prirejajo Občina, Kulturni dom in Župnija Šmarje pri Jelšah, koncerte pa bo tudi letos povezovala Maja Ratej.

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT LJUBLJANSKIH MADRIGALISTOV BREZPLAČNO:

Brezplačno (za 1 cekin) ponujamo 8 vstopnic za otvoritveni koncet Rokovega poletja 2015: Ljubljanski madrigalisti ki bo v petek, 26. junija ob 20. uri v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah.

Potreben cekin za naročilo vam podarimo ob prvi registraciji na Polovička.si (desni stolpec), obstoječi člani Polovičke pa ste vsaj enega seveda že prejeli.

Polovicka_rokovo_poletje_madrigalisti