Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V svoj namen predali odsek ceste Podplat – Rogatec (foto in video)


odprtje_ceste_negonje_1Minuli teden sta vršilec dolžnosti direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Sergij Grmek in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič uradno predala v uporabo rekonstruiran, 600 metrov dolgi odsek glavne državne ceste G2-107/ 1276 Podplat – Rogatec (od km 4,300 do km 4,900). Prireditev so s kulturnim programom popestrili učenci GŠ Rogaška Slatina.

V nagovorih sta župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in vršilec dolžnosti direktorja direkcije za infrastrukturo Sergij Grmek predstavila dela v okviru projekta rekonstrukcije odseka, ki so obsegala rekonstrukcijo ceste v dolžini 600 metrov, ureditev križišč državne ceste z lokalnimi priključki, površin za pešce, cestne razsvetljave, prometne signalizacije in prometne opreme ter ureditev celotne gospodarske infrastrukture.

odprtje_ceste_negonje_2

Vrednost del je znašala 708.403,40 evrov, od tega je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo kot financer zagotovila 550.646,55 evrov, Občina Rogaška Slatina kot sofinancer pa 157.756,85 evrov. Projektant je bilo podjetje PNG projekt nizke gradnje, d.o.o., izvajalec del je bilo Cestno podjetje Ptuj, d.o.o., s podizvajalcem KIT-AK Gradnje, d.o.o..

odprtje_ceste_negonje_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij z odprtja, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete izjavam župana in v.d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo o nadaljevanju rekonstrukcije.

eH

dzjezz2015-polsi-klik