Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju se je odvil prvi nogometno-košarkarski dvoboj (foto in video)


nogometno_kosarkarski_dvoboj_smarje_1Minula sobota je v Šmarju pri Jelšah minila v znamenju prvega nogometno-košarkarskega dvoboja, v katerem sta se med seboj pomerili članski ekipi Košarkarskega kluba Jelša Šmarje in Nogometnega kluba Šmarje pri Jelšah. Ekipi, ki sta se prvič v zgodovini Šmarja pomerili med seboj, sta s trenerske klopi vodila Boštjan Šraml – Vialli in Sašo Orač.

Ob 17. uri so na veliko travnato igrišče Športnega parka Šmarje pri Jelšah prikorakali obe ekipi. Pravila so bila standardna nogometna, čas igranja je bil nekoliko krajši, uveden je bil rezultatski pretvornik. Po predhodnem dogovoru je vsaki doseženi gol pomenil 3,5 košev. Igralo se je dvakrat po trideset minut. Po končanem nogometnem delu, ki ga je šmarska nogometna vrsta v modro-belih majicah visoko zmagala – rezultat je bil kar 19:0, je ostalo nekoliko manj upanja na končno zmago košarkarjev, ki so v nogometnem delu nastopili v oranžnih majicah.

Nogometaši so v nogometnem delu popolnoma nadigrali košarkarje.
Nogometaši so v nogometnem delu popolnoma nadigrali košarkarje.

Med nogometaši seveda velja izpostaviti Davida Firšta (najverjetneje najkoristnejši igralec obeh tekem) in ostale člane NK Šmarje pri Jelšah, ki so pokazali resno in borbeno igro. V nogometnem delu tekmovanja je bilo poleg košarkarjev KK Jelšah Šmarje opaziti tudi nekdanjega odličnega košarkarja Luka Špiljaka ter člana KK Rogaška Slatina Anžeta Pelca in Tadeja Fermeta, ki pa se kasneje košarkarskega dela nista udeležila.

nogometno_kosarkarski_dvoboj_smarje_3Le uro po končani nogometni tekmi je v telovadnici OŠ Šmarje pri Jelšah sledil košarkarski obračun. Nogometaši (v rumenih dresih) so se na igrišče podali z visoko prednostjo 66 točk, ki pa je košarkarji (beli dresi), kljub prizadevanju, do konca tekme (košarkarska tekma se je odigrala 4×8 minut) niso uspeli uloviti. Končni obračun se je končal s 101 : 77 v prid nogometašev, ki so poleg odličnega nogometa prikazali tudi obilico košarkarskega znanja.

Seveda pa je bil osnovni namen dvoboja druženje in promocija športa, kar pa so šmarski športniki resnično odlično realizirali, nekoliko manj so se izkazali maloštevilni gledalci oz. obiskovalci prireditve. Po končanih tekmah je sledil piknik, ki je potekal pod okriljem pokroviteljev dogodka Vialli puba in Frizerskega studia Orač.

nogometno_kosarkarski_dvoboj_smarje_4

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete izjavi trenerjev Janeza Lojena (KK Jelša Šmarje) in Urha Kobilška (NK Šmarje), ki sta nam zaupala nekatere podrobnosti v zvezi s tekmo. Obenem pa se zahvaljujeta vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi tekmovanja.

V galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke s tekem.

eH

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin