Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju prvič tudi srečanje starodobnih kolesarjev


srecanje starodobnih kolesarjev sentjur 2015Klub starodobnikov Večno mladi iz Šentjurja v svojih vrstah združuje tudi sekcijo starodobnih kolesarjev. Po nekaj letih aktivnosti so se odločili, da pripravijo prvo srečanje. Izhodišče prvega zbora je bilo pri Muzeju Južne železnice, kjer je tudi sedež šentjurskih starodobnikov.

srecanje starodobnih kolesarjev sentjur 2015 - nagovorSrečanja so se udeležile skupine iz vse Slovenije, saj so bili tam Belokranjci, Dolenjci, Gorenjci, Notranjci, Prekmurci, Primorci in seveda Štajerci. Udeleženci so se popeljali na 14-kilometrsko panoramsko vožnjo v Vrbno, Novo vas in Grobelno, kjer so se ustavili pri zbirateljih starih prevoznih sredstev, ki so jih ponosno predstavili. Predstavitev je bila tudi na izhodiščni točki, kjer je bilo moč videti tudi primerek iz leta 1885.

Predsednik sekcije kolesarjev pri društvu Peter Veber je bil z dogodkom zelo zadovoljen, tako da ni razloga, da ne bi po uveljavljenem aprilskem srečanju starodobnih vozil v Šentjurju redno gostili tudi srečanja ljubiteljev starih koles.

bR

polovicka_celje_klik