V Kozjem uspešno izpeljali že drugi racket triatlon

26. 6. 2015 14:13

racket_triatlon_kozjeČlani Tenis kluba Kozje so že v lanskem letu pripravili prvi turnir v racket triatlonu, tekmovanju v treh športih z loparji, ki jih gojijo v TK Kozje. Prvo tekmovanje v kombinaciji namiznega tenisa, badmintona in tenisa, je odlično uspelo, zato so se že lani dogovorili, da letos turnir ponovijo.

Prvotno je bil turnir predviden za zadnjo majsko soboto, vendar je bil zaradi slabega vremena in posledično mokrega teniškega igrišča prestavljen. Rezervi termin za izpeljavo je bil na dan državnosti in tokrat je turnir uspel. Na turnir so povabili še člane nekaterih drugih društev s katerimi TK Kozje športno sodeluje, udeležila pa sta se ga dva člana Športnega društva Polje ob Sotli.

Tekmovanje poteka tako, da se ista nasprotnika pomerita v vseh treh panogah od najmanjšega do največjega loparja. Pričneta z namiznim tenisom, nadaljujeta z badmintonom in zaključita s tenisom. Vsak šport se šteje enako, po eno točko, do osvojenih 21 točk, na koncu pa se seštejejo točke vseh treh panog in kdor jih ima več, je tekmo dobil.

Zanesljivo najuspešnejši je bil Blaž Hartl, ki je tako obranil lanskoletno zmago na turnirju. Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Dobravc, na tretje pa Roman Gradišek, vsi trije člani domačega Tenis kluba Kozje.

R.G.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,446 seconds.