Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Cerovcu pri Rogaški Slatini v namen predali pločnik (foto in video)


odprtje_plocnika_cerovec_1Cerovec, 24. 6. 2015 –  Pred dnevom državnosti se je v Cerovcu pri Rogaški Slatini odvila slovesnost ob zaključku del pri projektu ureditve hodnika za pešce ob zunanji obvoznici med priključkoma s Stritarjevo ulico in cesto v Cerovec. Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič je ob tej priložnosti predstavil vsebino in ključne informacije o investiciji.

Občina Rogaška Slatina že vrsto let skrbi za zagotavljanje večje prometne varnosti, sredstva namenja odpravi nevarnih odsekov in boljši povezavi zunanje obvoznice s centrom mesta. Slednje se kaže tudi v izgradnji hodnika za pešce ob zunanji obvoznici na odseku Irje – Cerovec med priključkoma obvoznice z dvema lokalnima cestama (s Partizansko in Stritarjevo ulico), kar je župan s prerezom traku tudi uradno predal namenu.V sklopu izgradnje 550 metrov hodnika (pločnika) sta bili zgrajeni še dve oporni kamniti zložbi v skupni dolžini 22o metrov ter urejena javna razsvetljava.

odprtje_plocnika_cerovec_2

Poleg omenjenega pa je bilo urejeno še odvodnjavanje, komunalni vodi in vertikalne ter horizontalne signalizacije, projekt pa je vključeval tudi ureditev priključka ceste v Cerovec z izgradnjo avtobusnega postajališča.

Po besedah župana občine Rogaška Slatina Branka Kidriča je izgradnja pločnika pomembna iz več vidikov. V prvi vrsti je omogočena povečana preglednost, kar omogoča ohranitev prehoda za pešce čez zunanjo obvoznico med Stritarjevo ulico in Irjem. Obstoječa pločnika na Stritarjevi ulici in cesti v Cerovec sta se spojila, po novozgrajenem pločniku pa poteka tudi vinsko-turistična pot iz centra Rogaške v zaledje vinogradniškega območja, do Paviljona kaktej in do kulturnega spomenika lokalnega pomena, Calske gorce.

odprtje_plocnika_cerovec_3

Celotna vrednost projekta znaša 300.000 evrov, celotno investicijo je pokrila Občina Rogaška Slatina iz letošnjega proračuna. Odprtja so se udeležili tudi številni predstavniki Občine, društev in organizacij, za zabavni del pa so poskrbeli člani skupine Gemaj.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na odprtju, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete izjavi župana Branka Kidriča ob odprtju hodnika za pešce.

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin