Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli mladi uspešno izpeljali že 5. BoSorok


bosorok_2015_1Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli prvi del koncertne sezone del zdaj že tradicionalno okrona z zgodnjepoletnim festivalom BoSorok. Ta dogodek je obenem prispevek lokalne mladine k dogodkom, ki se zvrstijo v okviru občinskega praznika občine Bistrica ob Sotli. Letos je festival, ki se je ustalil na dvorišču iza prostorov kulturnega doma, potekal petič in je torej doživel prvi okrogli jubilej.

Priprave na festival so potekale že od zgodnjega popoldneva, pomagala pa je velika ekipa mladih Šempetranov. Sam dogodek pa se je začel z nastopom Skupine Tapatafko. Gre za skupino iz hrvaškega zagorja, ki prepričljivo izvaja plesno pop in rock glasbo. Člani zasedbe in še nekateri drugi obiskovalci iz Huma na Sutli pa so prišli tudi, da opravimo prve aktivnosti v okviru projekta Rock ob Sotli / Rock na Sutli, katerega namen je povezati oba kraja z močno rockovsko tradicijo in nuditi medsebojno podporo – člani Humske udruge mladih bodo ekipi Mladisnkega društva Bistrica ob Sotli svetovali, kako razviti večji festival (so organizatorji festivala Hoomstock), bistriška organizacija pa bo hrvaškim partnerjem pomagala pri vzpovstavitvi manjšega klubskega prostora (kakor je bistriški Klub Metulj).

bosorok_2015_4
Skupina Tapatafko

Zbrano občinstvo je nato razgrela domača zasedba Social Blue. BoSorok vsako leto gosti vsaj eno zaredbo iz domačega kraja, kajti v Bistrici je cela vrsta odličnih bendov. Social Blue so najmlajši predstavniki lokalne scene. Odrske izkušnje in tehnični napredek vseh članov je še nadgradil glasbo nesporno nadarjene peterice, ki ima na repertoarju celo vrsto prepričljivih avtorskih skladb, ki so večinoma delo kitarista Jožija Koštruna. Pevka Jana Tavčer pa je postala središče in srce skupine s svojim odličnim vokalom in odrskim nastopom.

bosorok_2015_3
Social Blue

Za konec so nastopili Prismojeni profesorji bluesa. Kvartet iz Ljubljane je v življenjski formi. Igrajo tudi po trikrat ali štirikrat na teden, naj si bodi na samostojnih koncertih ali na festivalih, če ne drugače, pa kar na ulici. Zasedba kitarista, basista, bobnarja in izvajalca na ustni harmoniki igra virtuozno in brezkompromisno. Trije od članov so tudi pevci in prav vsi izjemno prepričljivi. Zasedba ima nezgrešljiv pridih bluesa, toda vseeno daleč od tega, da se bi vedno držali tradicionalne bluzovske forme; gre za kompozicijsko bogate in domiselne skladbe, ki pritegnejo pozornost in navdušujejo. Zabava in ples sta zagotovljena, kakor sta bila tudi na letošnjem BoSoroku.

bosorok_2015_2
Prismojeni profesorji bluesa

 

Vsem, ki ste ga zamudili, lahko samo rečemo: ne storite iste napake naslednje leto.

Vir in foto: MDBS