Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah (foto)


Za kvaliteten spremljevalni program je poskrbela nadarjena Ana Ferme.
Za kvaliteten spremljevalni program je poskrbela nadarjena Ana Ferme.
Župan Stanko Šket je predstavil široko paleto projektov Občine Šmarje pri Jelšah.
Župan Stanko Šket je predstavil široko paleto projektov Občine Šmarje pri Jelšah.
Bojan Emeršič je prejel najprestižnejšo nagrado.
Bojan Emeršič je prejel najprestižnejšo nagrado.

Občina Šmarje pri Jelšah je v petek zvečer v šmarskem kulturnem domu s slavnostno seja občinskega sveta proslavila občinski praznik. Župan Stanko Šket je ob tej slovesni priložnosti najzaslužnejšim občanom Šmarja pri Jelšah podelil občinska priznanja.

Stanko Šket, za katerega je letos prvi občinski praznik v vlogi župana, je najprej podelil denarno nagrado, ki je šla v roke PGD Šmarje pri Jelšah. Prevzel jo je Andrej Lipuš, predsednik PGD Šmarje pri Jelšah, ki je poudaril pomen gasilcev, predvsem v času naravnih nesreč ter se razveselil, da se za to dejavnost odloča vedno več mladih.

Prvo občinsko priznanje je prevzel Vinko Jagodič za dolgoletno uspešno vodenje Krajevne skupnosti Kristan Vrh, še eno občinsko priznanje pa je šlo v roke Stanka Arzenška za uspešno vodenje podjetja Strojegradnje SAS.

Najvišje občinsko priznanje je župan Stanko Šket podelil dolgoletnemu profesorju športne vzgoje na šmarski osnovni šoli Borisu Emeršiču. Emeršič je učil že 30 generacij šmarskih otrok, številnim je bil tudi trener, vendar je mnogo več, kot pa le športni pedagog. Mladim predstavlja idol in idejo, kako pomemben sestavni del življenja šport. Ni pa pomemben le za zdravje, temveč tudi za učenje vztrajnosti, ki je pomembna pri premagovanju ovir.

Ravno zaradi tega se je tudi sami spopadel s težko boleznijo, odpovedjo ledvic, saj je v sebi našel moč in vztrajnost za boj in se ni nikoli predal. Ob podelitvi nagrade si je Emeršič prislužil tudi brezčasen aplavz in stoječe ovacije,

Vsem nagrajencem čestitamo tudi mi in si želimo, da bi se ne glede na razmere vedno našli častni občani, ki z malimi dejanji naredijo za občino veliko.

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin