Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna akademija ob 60-letnici GZ Šentjur (foto in video)


akademija_60_let_gz_sentjur_1Minuli petek j v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju potekala slavnostna akademija ob 60. obletnici Gasilske zveze Šentjur. Udeležili so se je pripadniki GZ Šentjur, najvišji predstavniki GZ Slovenije, predstavniki okoliških in pobratenih PGD-jev, župana občin Šentjur in Dobje mag. Marko Diaci in Franc Leskovšek, celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, predstavnik izpostave URSZR Celje Silvester Šrimpf ter številni drugi gostje.

Minuli konec tedna je bil vrhunec praznovanja 60-letnice Gasilske zveze Šentjur. Že v petek popoldne so na slavnostni akademiji podelili priznanja najzaslužnejšim članom. Gasilska zveza Šentjur združuje kar dvanajst Prostovoljnih gasilskih društev iz občin Šentjur in Dobje, skupno skoraj dva tisoč članov, nekaj več kot 500 med njimi je operativnih gasilcev. Zato sta na slavnostni akademiji zbrane nagovorila župana obeh občin, nagovoroma lahko prisluhnete v enem spodnjih video posnetkov.

Zbrane so med drugim nagovorili Janko Cerkvenik, župana občin Šentjur in Dobje in celjski škof Stanislav Lipovšek.
Zbrane so med drugim nagovorili Janko Cerkvenik, župana občin Šentjur in Dobje in celjski škof Stanislav Lipovšek.

Pred zbrane so stopili tudi odtali visoki gostje, nekaterim lahko prav tako prisluhnete v spodnjih video posnetkih. Za šest desetletij požrtvovalnega dela in pomoči občanom je zvezi krovna organizacija, Gasilska zveza Slovenije, na akademiji podelila odlikovanje za posebne zasluge. Podelili so šest sklopov plaket in sicer spominske plakete gasilskim društvom, gasilskim zvezam, organizacijam, posameznikom in podjetjem, aktualnim in bivšoim županom občin Šentjur, Dobje in Bednje, predstavnikom regije in na predstavnikom društev in organizacij na državnem nivoju.

akademija_60_let_gz_sentjur_4

Po podelitvi odlikovanj so sledila voščila in dobre želje gostov ob jubileju. Za kulturni program so poskrbeli člani MoPZ Planina pri Sevnici in Vokalna skupina Grič, gasilke PGD Šentjur pa so čisto ob koncu v skeču dokazale, da so tudi odlične igralke. Ob tej priložnosti je celjski škof Stanislav Lipovšek blagoslovil novo vozilo in gasilce, slednje je tudi nagovoril, ni pa se pozabil pošaliti na svoj račun in na račun gasilcev. Nagovoru, kateremu so se nasmejali tudi gostje, lahko prav tako prisluhnete v enem spodnjih video posnetkov.

Po končani prireditvi, ki so jo zaključile domače gasilke s skečem, je sledilo druženje v prostorih Ipavčevega kulturnega centra.

akademija_60_let_gz_sentjur_3

Dan kasneje, v soboto, 30. maja, pa so gasilci jubilej obeležili s prireditvijo Dan gasilca občin Šentjur in Dobje, ki se je odvijal pred Gasilskim domom na Planini pri Sevnici.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, v video posnetkih pa lahko prisluhnete nagovorom gostov ter predstavnikov društev in organizacij.

eH

S KOZJANSKO.INFO NA ŠOK 54% CENEJE

Na naši spletni strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si že tradicionalno ponujamo paket cenejših vstopnic – tokrat 35 vstopnic 54% ceneje od cene vstopnice na dan dogodka.

54% cenejše vstopnice naročite tukaj:

sok2015-polsi-klik