Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šaljive kmečke igre na Sladki Gori 2015 (foto)


saljive_kmecke_igre_sladka_gora_2015_1Minuli konec tedna so na Sladki Gori potekale tradicionalne šaljive kmečke igre, ki jih že vrsto let organizira TD Skriti biser Sladka Gora. Letos so na igrah sodelovale štiri ekipe in sicer ekipa iz Sladke Gore,  Polžanske Gorce, Jazbeci iz Pristave pri Vojniku in Nova vas.

V pravem poletnem vremenu so se letos ekipe med seboj pomerile v šestih igrah – v molži koze, zabijanju žebljev, hoji z deskami, sestavljanju lesenega voza, sestavljanju klade, košnji in grabljenju trave. Največ spretnosti je prikazala ekipa iz Sladke Gore, ki je bila letošnji skupni zmagovalec šaljivih kmečkih iger.

saljive_kmecke_igre_sladka_gora_2015_2

Organizatorji so poleg iger in odličnega vzdušja za obiskovalce pripravili vleko traktorja, tudi tokrat ni šlo brez stave za prašička, poskrbljeno je bilo za najmlajše. Slednji so risali s kredami in se družili. Prireditev, ki je kljub pestremu in natrpanemu programu potekala odlično, je povezoval Igor Habjan.

saljive_kmecke_igre_sladka_gora_2015_3

Letošnje igre, ki so med drugim potekale v znamenju manjšega števila prijavljenih ekip in posledično nekoliko manj gledalcev, so po besedah predsednice TD Skriti biser Majde Jurše odlično uspele in so zagotovo dober obet za igre prihodnje leto.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na letošnjih šaljivih kmečkih igrah na Sladki Gori.

Foto: TD Skriti biser

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin