Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 16. 6. 2015


VLOM V POČITNIŠKO HIŠO

8. 6. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v počitniško hišo na območju Bistrice pri Lesičnem. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec preiskal prostore in odtujil vrtno kosilnico, kotel za žganjekuho in posodo za gorivo, s čemer je lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

VLOM V LOKAL

9. 6. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v lokal na območju Šmarja. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec tekom noči vlomil v lokal in odtujil nekaj menjalnega denarja, cigarete in žgane pijače, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

TATVINA VODNEGA SKUTERJA

11. 6. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini vodnega skuterja.  Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec tekom noči izpod nadstreška odtujil vodni skuter znamke Kawasaki, skupaj s prikolico, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 9000 EUR.

NASILJE V DRUŽINI

11. 6. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o nasilju v družini. Policisti so na kraju ugotovili, da je sin že dlje časa izvajal psihično in tudi fizična nasilje nad materjo, zaradi česar je iskala zdravniško pomoč. Policisti so kršitelju izrekli prepoved približevanja, prav tako bo zoper nasilneža podana kazenska ovadba.

TATVINA DENARNICE

12. 6. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini denarnice v kampu Aqualuna. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec ponoči iz šotora, v katerem je spal tuj državljan, slednjemu odtujil denarnico z denarjem in dokumenti, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 3000 EUR.

Policisti ugotavljajo, da število vlomov v stanovanja, hiše, pa tudi vikende, iz leta v leto narašča, storilci pa so čedalje bolj predrzni ali nasilni. “Prilika dela tatu” in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno “vabljiva” za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop ( lestev), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi.