Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 6. 2015


Vlom v garažo

V noči na 16. 6. 2015 so neznanci vlomili v garažo oškodovanca iz Slivnice pri Celju. Odtujili so mu skoraj novo cestno kolo znamke Ghost, motorno žago in kotno brusilko. Z dejanjem je oškodovan za okoli 2.500 €.

Najdeno ukradeno vozilo

V torek, 16. 6. 2015, so policisti v Loki pri Žusmu našli osebni avtomobil, ki ga je v Mariboru odtujil občan Šentjurja. Na poti ga ni samo vozil in uporabljal, ampak tudi demoliral. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Kraval v lokalu

Policisti so bili v sredo, 17. 6. 2015, obveščeni, da se je v šentjurski gostinski lokal zatekel pijan občan. Ker ga je zaradi prekomernega vpliva alkohola motila okolica, je pričel razbijati, vendar se je že pred prihodom policistov na kraj umaknil s kraja. Policisti so ga izsledili ter mu izdali plačilni nalog.

Tatvina nafte iz avtobusa

Policisti so bili v četrtek, 18. 6. 2015, obveščeni o tatvini nafte iz parkiranega avtobusa v Dramljah. Z dejanjem je neznanec lastnika avtobusa oškodoval za 150 €. Policisti so opravili ogled kraja, o zadevi pa bodo obvestili tožilstvo v Celju.

Zatajitev mobilnega telefona

V četrtek 18. 6. 2015 so bili policisti obveščeni, da je na športnem igrišču na Proseniškem otrok, ki je igral nogomet, na bližnjo klop odložil mobitel znamke Apple, tip iPphone 5. V času igre mu je mobilni telefon nekdo odtujil ter s tem lastnika oškodoval za 500 €.

Prometna nesreča

V petek, 19. 6. 2015, je v Lokarjah voznica zapeljala s ceste ter se prevrnila na streho. Na pomoč so prihiteli reševalci in gasilci, na srečo pa jo je voznica odnesla le z udarnino v prsni koš.

Tatvina registrskih tablic

V soboto, 20. 6. 2015, zvečer je neznanec iz parkiranega vozila odtujil 2 registrski tablici. Najverjetneje ju je namestil na drugo vozilo. Ko bo izsleden, mu poleg kazenske ovadbe grozi še globa.

Tatvina goriva

V soboto, 20. 6. 2015, se je na bencinski servis MOL pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Audi. Poleg rezervoarja je napolnil še rezervne posode za gorivo. Ko si je postregel, goriva ni plačal, ampak se je odpeljal neznano kam. Policisti storilca še iščejo.

 

V nedeljo, 21. 6. 2015, je skozi center mesta Šentjur potekala kolesarska dirka po Sloveniji. Poleg kolesarjev so se mučili tudi policisti, saj mnogim udeležencem v prometu, kljub postavljenim stožcem, triopan znakov, policijskih vozil in policistov, ni bilo lahko dopovedati, da je promet zaprt zaradi njihove varnosti in varnosti udeležencev dirke, ter so kljub vsemu mnogi želeli nadaljevati z vožnjo. Zaradi omenjenega vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da naj upoštevajo prometno signalizacijo in morebitne znake policistov, saj jih lahko v takšnem primeru poleg globe, doleti še udeležba v prometni nesreči.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II