Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 29. 6. 2015


ZASEG VOZILA

Rogatec, 24. 6. 2015

Policisti so 24. 6. 2015 v Rogatcu ustavili voznika osebnega vozila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v cestnem prometu vozi motorno vozilo z neveljavnim vozniškim dovoljenjem ( potek veljavnosti vozniškega dovoljenja zaradi zdravstvene omejitve). Vozniku je bilo vozilo zaseženo, za prekršek pa se bo moral zagovarjati na sodišču.

LEŽAL JE OB CESTI

Cerovec pod Bočem, 26. 6. 2015

Policisti so prejeli informacijo, da ob vozišču od Cerovca pod Bočem proti Sv. Florijanu leži neznani moški ki naj bi bil poškodovan. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan z ročno koso kosil nabrežino nad cesto. Pri košnji mu je spodrsnilo, zaradi česar je padel na cesto, se poškodoval in obležal. Prvo pomoč so mu na kraju nudili reševalci ZD Šmarje pri Jelšah, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje na pregled.

POZABILA DENAR V REŽI BANKOMATA

Rogaška Slatina, 26. 6. 2015

Na PP Rogaška Slatina je prišla občanka in povedala, da je v reži bankomata pri trgovini Mercator v Ratanski vasi opravljala dvig gotovine – 100 evrov. Po opravljeni transakciji je bančno kartico vzela, denar pa pustila v reži bankomata. Ko se je po nekaj minutah vrnila do bankomata, denarja v reži ni bilo več. Policisti v zvezi zadeve zbirajo obvestila, zoper storilca bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

POŠKODBA PRI DELU

Gabrovec pri Kostrivnici, 27. 6. 2015

Policisti PP Rogaška Slatina so bili tega dne obveščeni, da je prišlo v Gabrovcu pri Kostrivnici do delovne nesreče, kjer bi si naj občan poškodoval roko in so ga že odpeljali v ZD Šmarje pri Jelšah. Pri ogledu in zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je poškodovani pri sosedu za sebe obrobljal deske na cirkularni žagi. Med obrobljanjem deske pa se je okrog žaginega lista zamašilo ( les in lubje se je nabralo ob listu). Poškodovani je zaradi tega  z levo roko segel prek deske k žaginemu listu in hotel odstranite zamašeni les. Zaradi nepazljivosti se je pri tem dejanju z levo roko dotaknil lista na žagi, katera mu je prerezala dlan leve roke.

Občana so domači odpeljali v ZD Šmarje pri Jelšah, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo. V zvezi samega dogodka in ugotovitev na kraju bodo policisti napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Spodnje Negonje, 28. 6. 2015

Patrulja PP Rogaška Slatina je ponoči v Sp. Negonju naletela na prometno nesrečo, v kateri je voznik trčil v otok na vozišču ter podrl prometno signalizacijo. Povzročitelju prometne nesreče je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola ( 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo povzročitelju po Zakonu o prekrških začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola je bil zoper njega na OS Celje podan obdolžilni predlog.