Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pestro dogajanje v juniju ob prazniku občine Šmarje pri Jelšah


DCIM100GOPROG0060307.
Junij je mesec, ko svoj praznik praznuje občina Šmarje pri Jelšah. Kot vsako leto se bodo v tem predpoletnem mesecu zvrstili številni dogodki, beseda pa bo tekla tudi o končanih projektih, ki bodo z otvoritvenimi slavji dobili svojo piko na i.

VODOHRAM, MUZEJ BAROKA, PLOČNIK, ČISTILNA NAPRAVA …
Otvoritvena slovesnost ob zaključku enega najobsežnejših projektov zadnjih let »Oskrba s pitno vodo v porečju Sotle«, ki ga je v imenu vseh občin Obsotelja in Kozjanskega prijavila in vodila prav občina Šmarje pri Jelšah, bo 30. junija, ob 18h, pri novem vodohranu nad Anderluhovo hišo, 23. junija, prav tako ob 18h, pa bo uradno za javnost odprt Muzej šmarskega baroka. V sklopu junijskih otvoritev bo tudi slovesno odprtje novega pločnika ob Kolodvorski cesti proti železniški postaji, in sicer 16. junija, ob 10h.

Čeprav se bliža čas dopustov, tudi poleti na občini ne bodo mirovali. Konec letošnjega julija bo zaključena gradnja čistilne naprave in kanalizacije v Mestinju, med počitnicami pa bo potekala energetska sanacija šmarske knjižnice.

Še ta mesec se bo začela sanacija plazu Planina-Škofija, plaz pa naj bi bil dokončno urejen do konca poletja. Prav tako do jeseni na občini predvidevajo, da bodo urejena tri avtobusna postajališča, in sicer Dol pri Pristavi, Spodnje Mestinje in Mestinje.

NA SLAVNOSTNI SEJI SE BODO S PRIZNANJI ZAHVALILI ZASLUŽNIM OBČANOM
Slavnostna seja, ki se je, če želijo, lahko udeležijo tudi občani, bo v petek, 19. junija, ob 19h v veliki dvorani kulturnega doma. Na slavnostni seji bodo podeljena tudi občinska priznanja.

Boris Emeršič bo prejel plaketo v zahvalo za izjemen prispevek pri razvoju športa več generacij v občini Šmarje pri Jelšah, Stanko Arzenšek bo prejel priznanje za pomemben prispevek pri razvoju gospodarstva in družbenega življenja v občini,  Vinko Jagodič pa bo prejel priznanje za dolgoletno uspešno vodenje krajevne skupnosti Kristan Vrh in delo v različnih društvih. Letošnjo denarno nagrado bo prejelo PGD Šmarje pri Jelšah za dosežke na področju prostovoljnega gasilstva.

V JUNIJU ŠE ŠTEVILNI DRUGI ZABAVNI, KULTURNI, ŠPORTNI DOGODKI …
V celem mesecu se bo na širšem Šmarskem odvilo skoraj 40 različnih prireditev z različnih področij družbenega življenja. Kot običajno se praznovanje začne z nekajdnevno slikarsko kolonijo Zibika-Tinsko, ki je letos že deseta po vrsti, sklenilo pa se bo z vrnitvijo mednarodnega pesniškega festivala Pranger, ko bo v atriju Muzeja šmarskega baroka potekalo branje pesmi.

Tudi letos bo pred Jelšingradom odmeval smeh, saj se 20. junija obeta stand up večer s priznanima Juretom Godlerjem in Tilnom Artačem ter nepogrešljivim »stand up Šmarčanom« Alešem Novakom, s pesmijo pa bo obiskovalce v sladka 80-ta popeljal Big band Šmarje pri Jelšah, in sicer v četrtek, 18. junija zvečer.

Med kulturnimi prireditvami naj izpostavimo še Rokovo poletje 2015. Prvi koncert, na katerem bodo nastopili Ljubljanski madrigalisti, bo že 26. junija, do septembra pa sledijo še trije.

Pestro bo tudi na športnem področju, saj bodo številna športna društva prirejala različna tekmovanja, kolesarska sekcija Športnega društva Šmarje pa tudi letos prireja Družinski kolesarski maraton, in sicer že to nedeljo, 7. junija.

Dogajanj bo seveda še veliko več. Preverite jih v koledarju dogodkov v desnem stolpcu Kozjansko.info.