11. tradicionalni pohod Od gorce do gorce na Sladki Gori 2015 (foto in video)

29. 6. 2015 17:04

od_gorce_do_gorce_2015_1Minulo soboto je na Sladki Gori potekal tradicionalni, že 11. pohod Od gorce do gorce, ki ga vrsto let v času praznika Občine Šmarje pri Jelšah organizira Turistično društvo Skriti biser Sladka Gora ob podpori Občine Šmarje pri Jelšah, TIC-a Šmarje pri Jelšah in PGD Sladka Gora. Tudi letos se je pohoda udeležilo veliko število pohodnikov in ljubiteljev gorc, ki so v ne prevročem vremenu, kljub popoldanskemu dežju obiskali kar 11 postojank.

Kmalu po deveti uri dopoldne so se pohodniki začeli zbirati pri Domu krajanov in gasilcev Sladka Gora, kjer so vplačali simbolno startnino, na podlagi katere so prevzeli letošnje raznobarvne majčke z logotipom pohoda. Po nagovoru predsednice TD Skriti biser Majde Jurše, ki je pozdravila vse pohodnike, so prvi pohodniki krenili na že dobro znano krožno pohodniško pot, ki vodi po razgibanem terenu med vinogradi do številnih gorc. Letos so pohodniki imeli na voljo skupno enajst vmesnih točk oz. postojank.

od_gorce_do_gorce_2015_2

 

Takoj po odhodu z zbirnega mesta so si lahko ogledali sladkogorsko cerkev, naslednja postojanka je bila Fidlerjeva kapela. Po ogledu hiše pesnika Alojza Hergouta so se pohodniki okrepčali na Potiskovi domačiji. Pot jih je nato vodila do razgledne označene točke, v Andrejevi gorci jih je čakal pečeni odojek. Ob 13. uri so se pohodniki lahko udeležili bogoslužja v cerkvi sv. Mihaela, nato pa so krenili do Korita in na razstavo slik pri Slavku Jeriču. Bograč, odojek in ponudbo iz žara so tudi letos pripravili v Majcnovi gorci, od koder so pohodniki krenili proti Smoletovi gorci, pred vrnitvijo na zbirno mesto pa so se še dodobra okrepčali v Juršetovi gorci.

od_gorce_do_gorce_2015_3

Vinogradniki, vinarji in ostali ponudniki različnih dobrot, izdelkov in turističnih produktov na Sladki Gori so še enkrat več dokazali, da so odlično pripravljeni, da znajo zadovoljiti potrebe in pričakovanja različnih profilov obiskovalcev oz. turistov. Tudi letos so se odlično izkazali s številnimi degustacijami vin in kulinaričnih dobrot domače kuhinje, na zadnji postojanki je bilo poskrbljeno celo za skrbno pripravljeno okusno brezglutensko hrano.

Predsednica TD Skriti biser Majda Jurše nam je zaupala nekaj podrobnosti v zvezi z letošnjim pohodom, vabljeni pa tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih pred pohodom.

eH

seminar-flavta-polsi-klik

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X