Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob dnevu državnosti župan Šentjurja mag. Diaci državljane pozval k večji samozavesti (foto in video)


dan_drzavnosti_sentjur_1Na predvečer dneva državnosti, spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna, obenem pa sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, je tudi v dvorni OŠ Hruševec Šentjur v ta namen potekala osrednja občinska prireditev. Slavnostni govornik je bil župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, po uradnem delu je sledil koncert Pihalnega orkestra Šentjur. Prireditev je povezovala vokalistka Maja Šturm.

Po prihodu praporščakov in odigrani Zdravljici je zbrane nagovoril šentjurski župan Diaci. Slednji je v govoru preletel skoraj četrtstoletno zgodovino samostojne Slovenije in se kritično opredelil do odnosa politike in upov, ki so jih državljani gojili ob osamosvojitvi. V kar dobrih štirinajst minut dolgem nagovoru, ki mu lahko v celoti prisluhnete v video posnetku spodaj, se je dotaknil ljubezni do domovine, negativizma, ki je po njegovih besedah postal nacionalni šport številka ena in je povzročil največ škode v naši domovini.

dan_drzavnosti_sentjur_2

Diaci je med drugim izpostavil splošno nezaupanje državljanov v državno, njene inštitucije ter organe – politiko, sodstvo, ekonomijo, zdravstvo in šolstvo. Državljani so po njegovih besedah utrujeni od negotovih časov, krize ter vpitja o varčevanju. Po drugi strani pa od države pa pričakujejo smotrno, racionalno in učinkovito upravljanje pod težo javnih storitev in oskrbe, ki je dostopna vsem in pod enakimi pogoji. Od države pričakujejo, da bo uspešno opravljala delo dobrega in skrbnega gospodarja.

dan_drzavnosti_sentjur_4
Skladatelj in dirigent Mojmir Sepe je bil osrednji gost prireditve.

Diaci je nagovor končal z voščilom ob prazniku občanom in državljanom ter vse povabil k neuradnem delu občinske prireditve, ki ga je pripravil Pihalni orkester Šentjur pod taktirko dirigenta Jurija Hladnika. Naslov letošnjega koncerta je bil Pod slovenskimi zvezdami poletne noči – poklon skladatelju in dirigentu Mojmiru Sepetu, ki je bil gost večera.

dan_drzavnosti_sentjur_3

Vabljeni k ogledu video posnetka slavnostnega govora ob dnevu državnosti župana mag. Marka Diacija ter insertu koncerta, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z dogodka.

v/t/f: eH

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin