Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na prvih javnih sparingih v Rogaški tudi Dejan Zavec (foto in video)


sparing_rogaska_1Minulo soboto so v parku v Rogaški Slatini pod okriljem Boks kluba Legionar premierno potekali javni sparing dvoboji, ki se jih je udeležilo 18 boksarjev iz petih slovenskih boksarskih klubov. Na dogodku je bil prisoten tudi Dejan Zavec, ki je aprila letos postal svetovni prvak v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) po verziji WBF.

V popoldanskem času vroče in sončne sobote se je pri ringu v slatinskem parku na sparing dvoboje pripravljalo 18 boksarjev, ki so se pomerili v dvobojih v svojih kategorijah. Sicer maloštevilni gledalci so si lahko ogledali kar devet dvobojev. V kategoriji “kadeti do 57 kg” sta se uvodoma pomerila Tomi Lovrenčič (Dejan Zavec Boxing) in Evgen Tkalec (BK Legionar), v kategoriji “člani do 69 kg” sta se pomerila Blaž Petek (Dejan Zavec Boxing) in Žiga Lojen (BK Legionar), v kategoriji “člani do 75 kg” Pero Pravdič (Dejan Zavec Boxing) in Fran Firer (BK Legionar), “člani do 91 kg” Dado Vukalič (Dejan Zavec Boxing) in Damjan Habjančič (BK Ring Ptuj), “člani do 75 kg” Robert Simončik (BK Ring Ptuj) in Blaž Škrablin (BK Legionar), “člani do 91 kg” Miha Vindiš (BK Ring Ptuj) in Jeton Mazrekaj (BK Golden Gloves Lj).

Tudi najmlajši so izkoristili priložnost in se fotografirali s slovenskim boksarskim šampionom Dejanom Zavcem.
Tudi najmlajši so izkoristili priložnost in se fotografirali s slovenskim boksarskim šampionom Dejanom Zavcem.

V kategoriji “mladinci do 69 kg” sta se pomerila Albrih Krasniči in Almir Rexhbeqaj (BK Golden Gloves Lj). Seveda pa so se pomerili tudi najmlajši boksarji. V kategoriji “school Boys do 40 kg” sta odlično borbo in boks prikazala Kristjan Kos (BK Legionar) in Jakob Metličar (BK Legionar), ob koncu pa sta se pomerila še Alex Weber (BK Legionar) in Arjan Artič (BK Legionar).

Sparing dvoboje boksarji izkoriščajo predvsem za treninge, saj rezultat po tovrstnih dvobojih ne štejejo. Športniki se jih udeležujejo pred tekmami, saj so poleg odličnega treninga tudi pokazatelj pripravljenosti posameznega boksarja. Gre za t.i prijateljske dvoboje.

sparing_rogaska_3

Na dogodku je bil prisoten tudi Dejan Zavec, tokrat v vlogi trenerja. Po borbah njegovih varovancev in fotografiranju z mimoidočimi smo ga povabili pred kamero in ga vprašali o pomenu sparing dvobojev, o popularizaciji boksa pri nas in o njegovih načrtih za prihodnost. Prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku. V drugem si lahko ogledate tretjo rundo boksa med “domačim” boksarjem Žigo Lojenom (BK Legionar) in Blažem Petkom (Dejan Zavec Boxing).

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin