Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kresna noč na Slivniškem jezeru (foto)


kresna_noc_1Sinoči so na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru izvedli (zaradi dežja v soboto odpadlo) tradicionalno prireditev Kresna noč na Slivniškem jezeru. Prireditev je tudi letos privabila množico obiskovalcev od blizu in daleč.

Kresna noč je tradicionalna prireditev, ki poleg zabave vsako leto naznani tudi prihod Povodnega moža, ki raja v družbi najmlajših. Še pred prihodom moža, ko se je nad jezero začel spuščati mrak, pa so obiskovalci množično spustili svečke v jezero, ki naj bi izpolnjevale skrite želje. Organizatorji, Turistično društvo Slivnica pri Celju, so poskrbeli za hrano in pijačo, za glasbo pa je poskrbela skupina Zaka’pa ne in Maja Oderlap.

Najdaljši dan v letu, poletni solsticij, vse od začetkov buri duhove človekove domišljije, vraževerja in je povezan s številnimi navadami in običaji. Dan, ki traja le dve minuti manj kot 16 ur, imenujemo tudi kresna noč, in označuje začetek poletja. S kresno nočjo povezujemo domišljijska bitja, to noč naj bi imela čudežno moč tudi voda, saj naj bi umivanje v njej prineslo zdravje in lepoto.

kresna_noc_2

Vabljeni k ogledu utrinkov s Kresne noči na Slivniškem jezeru.

 eH

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin