Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Olimju prepevale male vokalne skupine


male_vokalne_skupine_olimje_1Minulo nedeljo je v okviru tedna ljubiteljske kulture v Olimski cerkvi potekala Območna revija malih vokalnih skupin. Obiskovalci so bili deležni izjemnemu petju, ki so ga skupine pripravile, dogodek je potekal v organizaciji JSKD OI Šmarje pri Jelšah.

Za uvod v čudovit večer, prepleten s pesmijo, je zbrane uvodoma nagovoril David Stupica, vodja JSKD Območne izpostave Šmarje pri Jelšah. Izpostavil je teden ljubiteljske kulture ter napovedal, da bo skupine po strokovni plati spremljala Tadeja Vulc, saj je revija odskočna deska za sodelovanje vokalnih skupin na regijskem in državnem tekmovanju.

male_vokalne_skupine_olimje_2

 

Prva so zapela dekleta vokalne skupine Kresnice, za njimi pa so se zvrstili: vokalna skupina Nežice, vokalna skupina Vodomke Laško, vokalna skupina Freya, komorno vokalna skupina Amadeus, Vokalna skupina Osti jarej in ženska vokalna skupina Glasovir. Besedne niti revije je pletla Maja Ratej, vsi nastopajoči pa so se izkazali kot odlični pevci in dodobra izkoristili akustičnost olimske cerkve.

Vir in foto: Zdenka Ivačič