Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pegazove muze s koncertom počastile Teden ljubiteljske kulture


pegazove_muze_1Minulo nedeljo, natančno ob 17:05, so v kapeli sv. Ane v Rogaški Slatini, članice vokalne skupine Pegazove muze v počastitev Tedna ljubiteljske kulture 2015 izvedle poseben umetniški dogodek. Tokrat so z umetniško vodjo Mihaelo Pihler predstavile raznolike stile vokalne glasbe, s katerimi se srečujejo ljubiteljske pevke in glasbenice. 

Vokalna skupina Pegazove muze, ki združuje mlade muzikalične ženske iz Rogaške Slatine in širše okolice, deluje vse od leta 2005. Njihov pester in barvit repertoar sega od sakralnih do slovenskih in tujih ljudskih in zabavnih pesmi. Članice vokalne skupine med drugim vsako leto popestrijo kulturno dogajanje v Rogaški Slatini, pogosto sodelujejo s priznanimi ustvarjalci.

pegazove_muze_2Muze so znane tudi preko meja, seveda pa tudi njihovo pevsko znanje nenehno nadgrajujejo in ga predstavljajo na številnih revijah pevskih zborov in tekmovanjih. Najbolj so ponosne na bronasto plaketo iz državnega tekmovanja Naša pesem, opažene pa so bile tudi v občini Rogaška Slatina, saj so za svoje udejstvovanje na področju glasbe in kulture prejele tudi občinsko priznanje.

Letošnja sezona je za muze še posebej pomembna, saj bodo 6. in 7. junija 2015 pripravile poseben glasbeno-scenski projekt v Kulturnem centru Rogaška – v počastitev desetletnici plodnega delovanja – z naslovom: X. Pegazove muze.

pegazove_muze_3

Na nedeljskem koncertu so predstavile raznolik program – od sakralnih, slovenskih ljudskih, slovenskih in tujih zabavnih pesmi. Na dogodku je likovno žilico postavila na ogled Minka Levstik z razstavo ikon – Jezusa, Marijo, svetnike, angele in tudi  ikono Sv. Trojice. Zdomišljenim in poetičnim besedilom je dogodek povezovala Katarina Plavčak.

(vz)