Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Moj mesar Jože ob 10 obletnici delovanja: Slovensko meso zato, ker sem zaljubljen v to deželo

moj_mesar_joze_2Mesnice Moj mesar Jože so skozi desetletje delovanja postale sinonim za zaupanje in podporo mesu slovenskega porekla. Letos podjetje, katerega lastnik je Jože Škorjanc s Sladke Gore, praznuje že 10. obletnico delovanja.

Pomlad je pa tudi čas, ko se vse bolj zadržujemo zunaj sten svojih domov in se veselimo nove sezone pečenja mesnih dobrot na žaru.

Ob 10. obletnici mesnic Moj Mesar Jože in portal Kozjansko.info pripravljamo prav posebno promocijsko akcijo.

V zadnjih letih je bilo o tem, zakaj kupovati in uživati meso slovenskega porekla, na kaj vse moramo biti pri izbiri mesa pozorni, napisanega veliko. O tem smo pred slabimi tremi leti s strokovnimi razlagami domačega strokovnjaka Jožeta Škorjanca obširneje pisali tudi na našem portalu Kozjansko.info.

Potrošniki, ki že deset let nakupujejo v poslovalnicah Moj mesar Jože, zagotovo vedo, kakšno kvaliteto in poreklo mesa dobijo za svoj denar. Ob 10. obletnici delovanja smo Jožeta Škorjanca povabili, da nam skozi kratek intervju razkrije 10-letno pot…

moj_mesar_joze_1Že desetletje lahko kupci nakupujejo meso slovenskega porekla v mesnici MOJ MESAR JOŽE v Šmarju pri Jelšah. Že od samih začetkov, ki niso bili lahki, ohranjate tri ključne temelje ponudbe – zdravo hrano, brez kemijskih dodatkov in proizvedeno v Sloveniji. Lahko danes, ko praznujete 10. obletnico, z gotovostjo trdite, da so ljudje dovolj osveščeni oz. vedo, zakaj zavijejo v vašo mesnico?

Jože Škorjanc: Da, deset let, lepo obdobje. Zagotovo zanimivo iz več zornih kotov. Od vzponov do padcev… S ponosom lahko rečem, da deset uspešnih let, ki so nas postavile na zemljevid najboljših. Slovensko pa seveda zato, ker sem zaljubljen v to deželo, sem velik patriot. Ozaveščenost kupcev pa je na točki nič ali malo več! Saj imamo identične medije kot na Kitajskem ali v Severni Koreji, le da je tam diktatura komunizma pri nas pa diktatura kapitala, kjer živilski lobiji “mafija” krojijo zakonodajo, ki potrošniku ni prijazna – je pa namenjena in zelo prijazna kapitalu. (primer: naša javna radio in TV sta plačljiva, pa vseeno na veliko tržijo reklame. Se roka, ki te hrani, lahko lomi?  o nekom, ki ti letno nameni več deset ali sto tisoč evrov pač poročaš temu primerno.!?!? ) Pod pretvezo “prostega pretoka blaga in delavne sile”  smo v Sloveniji vedno manj konkurenčni, samooskrba drastično pada, kakovost je na zelo nizki ravni. Predvsem se prodaja lepa embalaža z obilico dodatkov – arom, vode…, kar je slabo označeno ali pa sploh ni ( ohlapna zakonodaja – ni naključje)! 

V številnih intervjujih ste izpostavljali, da so ključ uspešnega podjetja tudi odlični sodelavci, ki so dostopni, učinkoviti in strokovni, kar se navsezadnje kaže, kadar obiščemo vaši mesnici bodisi v Šmarju pri Jelšah bodisi v Poljčanah…

Jože Škorjanc: Da lahko praznujemo 10 let uspešnega dela, je zagotovo velika zasluga odličnega tima sodelavcev, sodelovanja in znanja. Vedno smo v korak s časom in upam si trditi, da nam marsikdo od velikih poskuša slediti in nas kopira.

V desetih letih ste postali sinonim za zaupanje in podporo mesu slovenskega porekla tudi za ceno nižjega zaslužka, kot si ga z mesnim mešetarjenjem s cenejšim tujim mesom vprašljive kakovosti morda privošči katera druga mesnica. O slednjem smo pred časom skupaj z vami na našem spletnem portalu v okviru akcije Podpiramo živila slovenskega obširneje pisali, ob tem pa odkrili kar nekaj šokantnih podrobnosti, ki jih večina potrošnikov do takrat ni vedela. Vi pa ste se odločili, da boste kljub nekoliko višjem tveganju glede zaslužka ponujali le meso in proizvode slovenskega porekla. Bi se morda danes, po desetih letih izkušenj, odločili za drugačno pot?

Jože Škorjanc: Cene, ki so nastavljene za meso slovenskega porekla so zagotovo med najnižjimi, če ne najnižje v Sloveniji. Kakovost izdelkov pa na najvišji možni ravni. V občini Šmarje pri Jelšah smo edini, ki imamo registriran živilski obrat SI975ES in SI1075ES, kjer imamo lastno predelavo, sušilnice, zorilnice z dimljenjem na (termodinamiko) na drva. Pot po kateri stopamo že 10 let je zagotovo prava. Res pa je, da nam državne institucije in evropska zakonodaja vsiljuje nepotrebno birokracijo. 

Tako kot večina podjetnikov, ste tudi sami verjetno na 10-letni poslovni poti doživljali vzpone in padce. Kaj bi lahko v tem času označili kot največji vzpon oz. padec? Kaj ste se naučili iz obeh primerov?

Največji uspeh, je zagotovo ves ta čas povezan z odličnim kadrom, in začrtano potjo-slovensko in po domače. Se pa v mozaiku uspehov niza nešteto drobnih podrobnosti, ki nas delajo dobre. O neuspehih pa lahko rečem, da na žalost so, povezani pa so z preveč zaupanja-naivnosti-poštenosti, ko izbereš slabe poslovne partnerje, kupce…in se potem zgodbe na sodiščih vlečejo in vlečejo. Največja težava je država, ki po mojem mnenju ni pravna! Ogromno dobrih in poštenih delodajalcev se je izgubilo v sistemu birokracije in mlinih nepoštenosti!

Jože, vrniva se k svetlejšim temam. Ob desetletnici pripravljate številne ugodnosti za obiskovalce vaših mesnic v Šmarju pri Jelšah (trgovina Mercator-Kašča) in v Poljčanah. Nam lahko poveste kaj več o tem?

Res je, v posameznih tednih pripravljamo velike popuste na izbrane izdelke, meso, oziroma ponudbo, tudi do 30%. Tako da vas v mesnicah Moj mesar Jože vsak teden čakajo še posebej nizke cene. Ob nakupu nad 10 € pa vam podarimo hlebec kruha iz krušne peči, posebno ugodno akcijo pa smo namenili obiskovalcem Kozjansko.info!

Jože, najlepša hvala za pogovor, čestitke ob jubileju in naj bo še veliko takšnih obletnic!

moj-mesar-joze2

ZA OBISKOVALCE KOZJANSKO.INFO MESO V MESNICI MOJ MESAR JOŽE 40% CENEJE
Skupaj z mesnico Moj mesar Jože našim zvestim obiskovalcem na spletni strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo novih 10 bonov v vrednosti 20 € za nakup mesa v mesnici Moj mesar Jože.Prvih 10 smo že podelili med prvomajskimi prazniki.

Zanje boste odšteli le 12 €, torej dobili jih boste 40% ceneje.

Bone s 40% popustom za nakup mesa v Moj mesar Jože naročite tukaj: